(VIDEO) Održane Regionalne igre Sportskih igara mladih – najuspešnije somborske ekipe

Posle odigranih Sportskih igara mladih u Somboru, krajem meseca maja, pobednici su se takmičili na Regionalnim igrama u Sremskoj Mitrovici za prolaz na Državno prvenstvo.

13.juna u Sremsku Mitrovicu, Sportski savez Grada Sombora poveo je : ekipe u malom fudbalu „Internacional” Sombor (2010 god.) i “Lavovi” Sombor (2006.god.), zatim dve ekipe OŠ “Miroslav Antić” iz Čonoplje u sportskoj igri „između dve vatre“ (2010 i 2012.godište), odbojkašice OK “Elbrako Tehnolend CVS Sombor” (2006), i dve ekipe u basketu žensku “Džordanke” (2005) i mušku u “Maratonci” (2005), kao i mlade atletičare i atletičarke AK “Maraton” Sombor za discipline trčanje na 60m.

Plasman na Državno prvenstvo u Sportskim igrama mladih koje će se ove godine održati na Zlatiboru od 5. do 8. jula su osvajanjem prvog mesta izborile sledeće ekipe : FK “Internacional” (2010.godište) koje uspešno predvodi trener Mladen Vuković, zatim dve ekipe u igri „Između dve vatre“OŠ Miroslav Antić Čonoplja(2010 i 2012.godište), koje vodi prof. Milan Marić, kao i OK “Elbrako Tehnolend CVS Sombor”, trenera Zorana Dragića.

Muška ekipa u basket “Maratonci”, atletičarka Milica Zanze (2010) i Anja Šmit (2012) su osvojili druga mesta, dok su bronzane medalje osvojile devojke “Džordanke” u basketu i atletičarke Anja Vodeničar (2010) i Hana Mirosavljević (2012).

Po ovom rezultatoma Grad Sombor će imati najbrojniju ekipu na Državnom prvenstvu na Zlatiboru i kako kažu u Sportskom savezu uz malo više sreće ekipa bi bila i brojnija.

Redakcija

Redakcija