(VIDEO) Održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Sombor, u saradnji sa partnerima iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, organizovali su vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Akcija je održana u prostorijama Crvenog krsta Sombor u periodu od 9 do 13 časova.

“Evo upravo smo počeli akciju. Sada već imamo dobrovoljne davaoce krvi koji su već i dali, koji čekaju svoj pregled. Nadamo se da će biti još jedna uspešna akcija. I ove prethodne akcije tokom prethodne godine su sve bile uspešne, tako da nema razloga da i ova ne bude takva.
Nama su trenutno u ovom momentu, sve jedinice krvi izuzetno važne s obzirom da smo imali praznike iza nas, da je tu bilo par neradnih dana, spojenih, tako da zalihe krvi su trenutno stabilne, a svaka jedinica krvi puno znači” – rekla je Jelena Klašnja, dr Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

Kao i uvek, somborci su se rado odazvali ovom pozivu.

Somborka Željka Vučinić već drugi put dobrovoljno daje krv. Kako kaže pozvala bi sve sugrađane da odvoje malo svog vremena i pomognu nekome, jer kako ističe, naše malo nekom znači puno.

Prilikom organizacije akcija dobrovoljnog davanja krvi poštuju se procedure i preventivne mere radi sprečavanja prenosa virusa.

“Iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve naše dobrovoljne davaoce krvi, kao i one koji žele to da postanu, ukoliko su dobrog zdravstvenog stanja da obavezno dođu i da daju krv” – ističe Klašnja.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar