(VIDEO) Održana promocija knjige „Priče nošene košavom“ autorke Svetlane Bićanin

U prostorijama Srpske čitaonice organizovana je promocija knjige „Priče nošene košavom“, beograđanke Svetlane Bićanin.

Ovo je prva po redu, od nekoliko planiranih promocija koje su planirane da se održe po manjim mestima Srbije.

Nas je zanimalo kako je knjiga nastala.

“Knjiga je nastala dugi niz godina, polako. U svojoj svesci sam zapisivala priče koje su oko nas, koje su svakodnevne i posle jedno par godina sam se ja ohrabrila da to iznesem u javnost.

Prvo je krenulo sa društvenim mrežama, gde je jako lep odziv bio, preko 10.000 pratilaca imam, i onda sam odlučila, ok, ovo je dobro, ljudi me prate, podržavaju, hajde da damo to u štampu. I onako bilo je čudno kada je bila u mojim rukama, skroz na skroz gotova, ima svoje korice, ima sve, do sada su to bile sveske, papiri, negde elektonski, ali kada je bila gotova i kada je bila u mojim rukama, ja sam tada zanemela i to je bilo to. Znači ostala sam u neverici” – kaže autor knjige Svetlana Bićanin.

Tema knjige jeste večita tema, ljubav.

“Svaka priča je za jedan dan. Različite su naravno, u većini slučaja pričano je iz perspektive žene, ima i nekoliko muških priča, ne nekoliko, možda ima i desetak, ali obično je perspektiva žene. Kako mi vidimo neke stvari, kako se mi osećamo, i devojčica sa sedamnaest godina i zrela žena, pa sve do bake” – rekla je Bićanin.

U narednom periodu u planu je roman.

Na pitanje otkud promocija u Somboru i ko joj je pomogao da to i ostvari, Svetlana kaže da joj je pomogao njen tim devojaka kojima je to hobi, a prijateljica iz Sombora preporučila joj je ovo Somborsko zdanje.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar