(VIDEO) Održana 6. Art okupacija

Krajem protekle nedelje u Somboru je održan šesti po redu Umetnički festival studenata „Art okupacija“.

U pitanju je autorski projekat Mihajla Nestorovića koji okuplja studente završnih godina umetničkih akademija – slikare, dramske umetnike, muzičare i filmske reditelje.

„Okupiranje“ Sombora umetnošću počelo je na Trgu Svetog Đorđa sa slikarima. Pa su tako Anastasija Maletaškić, Ana Nišić, Jana Kujundžić i Ilija Nestrović na platnima pokazali svoje umeće.

Sat vremena kasnije, na istom mestu bio je upriličen koncert. Publici se prvo predstavila Kristina Kovač koja je na klaviru izvela aranžmane poznatih pesama kao i autorska dela. Potom je nastupio Muzički trio u sastavu Julija Grković – violina, Maša Bogićević – klavir i Radmila Stoiljković – flauta.

U dramskom delu pograma Stefan Ostojić, student master studija glume, izveo je svoj muzički stend up pod nazivom „Mala noćna neugoda“.

Na Platou ispred Evangelističke crkve prikazana su četiri filma studenata filmske režije. „Pobeći od Irene“ rediteljke Irene Antin, „Dijagnoza“ reditelja Damjana Paunkovića, „Želim samo da me nađu“ reditelja Lazara Vranića i „Velikani“ reditelja Milorada Savanovića.

Podsećanja radi, Kulturni centar „Laza Kostić“ je 2017. godine u svojoj nameri da promoviše savremenu umetnost i podrži mlade talente i stvaraoce pokrenuo Umetnički festival studenata „Art okupacija“.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik