(VIDEO) Održan XI Dečiji muzički Festival „Šareni vokali“

XI Dečiji muzički Festival “Šareni vokali” održan je tokom proteklog vikenda u Narodnom pozorištu Sombor, a kao i svake godine domaćin festivala bio je gradski dečiji hor “Šareni vokali”.

Ovogodišnja tema festivala je bila “Medalja za mamu” a uz prigodnu i originalnu scenografiju i ovog puta posetioci su čuli mnogo zanimljivih pesama.

Prema rečima direktorice festivala Marije Hajnal Stošić učesnici su jedva čakali da dođu, da im se konačno desi nešto lepo nakon godinu dana tišine.

“Evo upravo se završio takmičarski deo programa. Nastupilo je 23 učesnika. Neki od učesnika iz Slovenije i Hrvatske su nastupili putem video bima. Žiri je dakle imao priliku i njih lepo da čuje.

Idu sada na odmor i onda nam sledi revijalni deo u u 19h sa dodelom nagrada.

Ja sam zadovoljna s obzirom da je u timu „Šareni vokali“ svako odradio svoj posao, dakle vidite da je scenografija lepa, da je ton dobar, da su video zanimacije zanimljive, hor je uvežban, znači ja sam uradila svoj deo posla i nadam se da su i učesnici zadovoljni a evo sad ćemo imati priliku da na ovom malom odmoru ih pitamo kako im se sviđa u Somboru i na našem malom festivalu“ – rekla je Marija Stošić Hajnal, direktor festivala.

Organizator festivala je “Somborsko pevačko društvo” a pokrovitelj festivala jeste Grad Sombor. Shodno tome, manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Festival su vodili Željko Veseljko i Tandža Narandža a stručni žiri u sastavu Aleksandra Stanković, muzički pedagog iz Beograda, Lado Leš, kompozitor i aranžer iz Novog Sada, Nemanja Bakić, glumac, Nevena Reljin, latino i džez pevačica i Tihomir Preradović, istaknuti producent iz Zagreba, imao je veoma težak posao.

“Prošlo je fenomenalno, stvarno su klinci bili neverovatni. Stvarno bili su svi jako dobri.

Pa ništa bio sam malo uplašen kada sam video koliko ima tekmičara, da li ću ja to uspeti da rasporedim, upamtim i tako dalje, ali jasno je sve manje više. Nije bilo teško.

Ja sam završio nižu klavir, i posle fakulteta sam upisao solo pevanje, naknadno sam to završio, to je neka onako, ljubav čak i pre glume, bila. Nisam se nikad time bavio ali me u pozorištu maksimalno za to koriste kad nešto treba pevački da se izvede, na mene se računa tu” – rekao je član stručnog žirija Nemanja Bakić.

Nagrada gran pri dodeljena je Lani Rubelj iz Splita. Pred sam takmičarski nastup, uspeli smo da porazgovaramo sa njom, te nam je u razgovoru otkrila da ima 14 godina, da nastupa sa svojom autorskom pesmom “Ne boj se”, za koju kaže da nam šalje poruku da pratimo svoje snove.

Lana je prvi put na Festivalu “Šareni vokali” u Somboru i kaže da joj je izuzetno drago zbog toga.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar