(VIDEO) Održan treći dan 32. Pozorišnog maratona

Treći dan 32. Pozorišnog maraton počeo je sa predstavom za decu „Hrabra krojačica“ Kruševačkog pozorišta. Popularnu bajku braće Grim „Hrabri krojač“ Marko Torlaković je osavremenio i zajedno sa saradnicima napravio predstavu za decu koja je vrlo angažovana.

U Studiju 99 Akademija umjetnosti Univerziteta u Banja Luci u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske izvela je predstvu „Hekaba“ u režiji Radoslava Milenkovića.

Na Velikoj sceni izvedena je predstava Zvedara teatra „Sportsko srce“. Ovu priču o jednom osramoćenom i odbačenom ocu, njegovoj otuđenoj ćerki, kumu očajnom do autodestuktivnosti, advokatici razočaranoj do mahnitosti, te o ćerkinom momku, inače odraslom na Dedinju napisao je Đorđe Milosavljević dok režiju potpisuje Milan Karadžić.

Tetar Rugantino u saradnji sa Koncertnom dvoranom „Vatrolasva Lisinskog“ u Studiju 99 izveo je predstavu „Slučajni susret u sex šopu“. U ovoj duo drami Ivana Boban i Davor Svedružić tumače dvoje usamljenih, otuđenih i neshvaćenih ljudi koji ispituju nijasne muško-žensko odnosa iz pozicije njihovih ličnih priča.

Predstava „Ljubinko i Desanka“ Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića zatvorila je treći dan 32. Pozorišnog maratona.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik