(VIDEO) Održan i drugi vikend SOS Lige Bududućih Šampiona u Somboru

Drugi vikend Lige Budućih Šampiona turnira u fudbalu za najmlađe kategorije koji organizuje SOS Kanal, FŠ i SC„Oranž“ u Somboru započeo je u subotu prvim utakmicama najmlađih kategorija fudbalera ili početnicima. Da podsetimo to su ekipe sa, fudbalerima rođenim 2017. godine i mlađi. U konkurenciji ove sezone su 5 ekipe : FK „Internacional“ , „Akademija fudbala Sombor“, FK „Mladost“ Apatin, FK „Tomislavci“ i ŠF „Oranž“.U subotu je odigran prvi krug njihovog takmičenja u kojem će svaka ekipa odigrati po 20 utakmica po 5 puta sa svakom ekipom. Utakmica traje 15 minuta.

U prvom danu ovogodišnjeg turnira nepobediva je bila ekipa domaćina ŠF „Oranž“ koja je ostvarila sve četiri pobede, „Internacional“ je poražen jedino od domaćina, „AFS“ je ostvario 2 pobede i 2 poraza, „Tomislavci“ isto tako dok je „Mladost“ ubeležila jednu pobedu i 3 poraza. Posle njih odigrano je još 6 utakmica malo starijih generacija. Viđeno je ukupno 16 utakmica i postignuto 90 golova.

U nedelju 19. novembra, drugog dana, 8 novih utakmica u generacijama 2012, 2014, 2015, i 2016. Najviše puta na terene izlalile ekipe superligaša „TSC“ iz Bačke Topole koje su poslednjih godina stalne učesnice somborskog turnira.

Sve tri generacije iz Bačke Topole odigrale su po dve utakmice. Generacija 2015. je oba puta poražena, a 2014 i 2016 ostvarile su po jednu pobedu i poraz. U 8 utakmica videli smo 52 pogotka.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar