(VIDEO) Održan i drugi dan 14. Green Town Jazz Fest-a

U četvrtak, prvog dana, 14. Green Town Jazz Fest otvorili su izvođenjem Jezz standarda učenici džez odseka muzičke škole Subotica, nastavili autorskom jazz muzikom članovi sastava „EroTeme“ iz Novog Sada a za kraj prve večeri nastupao je vrhunski Porodični bend profesionalnih muzičara pod nazivom „Family Business Sombor”.

U petak drugog dana prvi na binu su izašli članovi somborskog benda “SO Blues bend” sa repertoarom sastavljenim od obrada legendarnih bluz izvođača sa primesama Soula i Jazza. Ekipu su predvodili Rafael Juhas na klavijaturama i Petar Potkonjak, vokal i gitarista.

Posle njih na binu dolaze legende srpskog jazze Aleksandar Dujin na klavijaturam, Miroslav Karlović na biblnjevima i Robert Sič kontrabas. Posle nekoliko jazz standard slede blokovi sa Milenom Jančurić i njenom čarobnom flautom i vokalima Milicom Dudić Ponjević i Bojanom Lazić, pa slušamo malo Milenine autorske muzike, kao i latino stadarde na španskom i portugalskom jeziku od Milice i Bojane.

Za kraj recimo da je ekipa organizatore predvođena Aleksandrom Dujinom i Brankom Vučkovićem najavila već za sledeću godinu specijalno izdanje za jubilarni 15. Green Town Jazz Fest u Somboru.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar