(VIDEO) Održan 2. memorijalni turnir “Mioslav Gucunja” u Somboru

Bokserski klub “Sombor” je još jednom napravio pravi sportski spektakl u centru Sombora. Šampionski klub Srbije je organizovao u subotu uveče 2.memorijani turnir “Mioslav Gucunja”, koji je ujedno bio i 8.kolo Regionalne lige Vojvodine u boksu. Mnogobrojna publika u predivnom ambijentu centra Grada videla je 10 uzbudljivih borbi u pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj , omladinskoj i seniorskoj konkurenciji.

Kao i prošle godine počasni gosti turnira su bili Kosana Gucunja majka heroja čije ime nosi Memorijal, koji je izgubio život u borbama na Košarama i preživeli borci tragičnih ratnih događanja. U toku večeri potpredsednik skupštine Radomir Leković je ispred grada Sombora, junacima sa Košara uručio prigodne poklone , a Pehar prvaka države u ime BK “Sombor” na poklon majci junaka Kosani Gucunji uručila je gradska većnica za sport Antonija Nađ-Kosanović. Mečevima je prisustvovao i predsednik BS Vojvodine Marko Gašić, a spektakularnu bakljadu su kao i prošle godine organizovali momci iz Fondacije “Junak”.

Za “Borba večeri” proglašen je susret između Antonija Biseta iz BK Sombor i Igora Rogića BK “Partizan” Beograd. Gost je zasluženo pobedio i na po odluci žirija postao osvajač 2. Memorijalnog turnira “Miroslav Gucunja”. Posle održanih 10 mečeva nagrade su uručene i za najboljeg pionira, kadetkinje, kadeta, juniora i omladinca a dobili su ih Marija Lukić i Veljko Ristić iz BK “Sombor”, zatim Luka Škrbić iz Inđije i Stefan Banjac iz Novog Sada.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar