(VIDEO) Održan 14. vikend turnira „SOS Liga budućih Šampiona – Sombor 2023“

14. vikend fudbala u okviru turnira „SOS Liga budućih Šampiona – Sombor 2023“ otvorila je utakmica koja je bila derbi začelja u generaciji 2012 a akteri su bile ekipe FK „ŽAK“ Sombor i FK „Hajduk“ iz Stapara. Dva kluba su igrala za prestiž i svojom igrom su pokazali da će sledećih godina sigurno igrati značajniju ulogu na ovom turniru. Ovoga puta rezultat je bio 1 : 0 sa „Hajduk“.

U drugom susretu u subotu videli smo ekipe „Mladost“ iz Apatina i „Oranž“ iz Sombora u generaciji 2013. Domaćini turnira se nisu baš poneli domaćinski i pobedili su goste iz Apatina 4 : 0 ali time samo potvrdili 3.mesto na tabeli gde vode ekipe „TSC“ i „Radnički 1912“. U subotu je na programu bilo ukupno 9 susreta. Pored ove 4 ekipe videli smo još ekipe „Radničkog 1912“, Internacional“ i „Spektar“. Postignuto je ukupno 41 gola.

U nedelju isto 9 utakmica ali mnogo više golova čak 62. Za obvakav bilans potrudila se ekipa 2011.godište „Radnički 1912“ koja je pobedila vršnjake iz FK „Tomislavci“ sa 16 : 1. Na teren su još izlaazile ekipe „Internacional“ „Žak“, Oranž“, Spektar“ iz Sombora, kaoo i „Kordun“ Kljajićevo, „Mladost“ Apatin, „TSC“ Bačka Topola i „Odžaci“. U veoma zanimljivim susretima postignuti su uglavnom očekivani rezultati. Završnica turnira se bliži, uglavnom su učesnici Play ofa po uzrasnim kategorijama poznati ali i iznenađena su kao i uvek moguća.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar