(VIDEO) Održan 13. „Trofej sokola“ – revija budućih šampiona

13. „Trofej sokola“, u organizaciji Rvački klub “Soko”, održao se u subotu u sali Sportskog centra “Soko”.

Međunarodni pionirsko-kadetski turnir ove godine okupio je 117 rvača iz 17 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Somborski klub je kao domaćin, imao najbrojniju ekipu i osvojio je ukupno 27 medalja: 10 zlatnih, 4 srebrne i 13 bronzanih.

„Pa turnir je u suštini bio jačine kakvu smo očekivali. Imali smo otprilike stotinak domaćih takmičara i dvadesetak stranih. Kvalitetom smo dobili ono što smo očekivali. Moram da kažem da je nešto najkvalitetnijih domaćih takmičara u uzrastu do 15 godina izostalo jer se za dva dana održava svetsko prvenstvo u Mladenovcu. Tako da najkvalitetnija ekipa Srbije u uzrastu do 15 godina je izostala sa ovog takmičenja. Što se tiče nastupa rvačkog kluba „Soko“, nama su najkvalitetniji stariji takmičari, u uzrastu kadeta i starijih pionira što smo i potvrdili na ovom takmičenju. Imamo takođe izuzetno dobru generaciju mladih takmičara i brojčano i kvalitetom“, ističe Gradimir Dedic iz RK „Soko“ Sombor.

Za najbolje pojedince ovogodišnjeg “Trofeja Soko” proglašeni su rvači Afan Smajić iz Rvačkog kluba “Sarajevo” ( BiH) i Branko Đukić iz RK “Proleter”, dok je za najboljeg domaćeg takmičara proglašen Marko Fratrić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar