(VIDEO) Od 26. juna do 5. jula održan 5. Joker Basketball camp

Više od stotinu košarkaša od 6 do 18 godina učestvovalo je i završilo 5. Joker Basketball camp koji je održan u Somboru od 26. juna do 5. jula.

Kao i svaki put do sada ova sportska manifestacija, izbacuje grad Sombor na košarkašku mapu Srbije pa i Regiona. Iz godine u godine sve veći broj prijavljenih koji žele da bude deo kampa, pokazuje da se o ovde veoma ozbiljno radi.

Kako je sve počelo i kakva je budućnost ovog kampa svim polaznicima i njihovom roditeljima koji su poslednjeg dan kampa napunili trinu SC „Soko“ objasnio je supervizor kampa Srđan Stojkov.

9 dana se radilo u 6 grupa, prve 4 sa mlađim kategorijama su radile u SC „Soko“ a druge dve nazvane „pro grupe“ sastavljene od dečaka od 16 do 18 godina radile su i u Sali Gradske hale. Stručni trenerski tim činili su Kondicioni trener Dušan Ćiriić, trener najmlađih kategorija Milan Stojkov, zatim treneri Miloš Karamarković, Dušan Pujin, Stefan Stojkov, Bojana Marić, trener „pro grupa“ inače zadužen za skauting prvog tima KK „Joker“ beograđanin Mihajlo Šubaranović i supervizor kampa Srđan Stojkov.

Na završnoj večeri 5.kampa održana su na početku završna takmičenja najboljih polaznika kampa u ovih 9 dana u svim kategorijama u disciplinama slobodna bacanja, vozić, jedan na jedan, trojke i tri na tri. Nakon toga „najbolji među najboljima“ su dobili medalje i diplome. Proglašeni su i 2 MVP„Joker Kampa 2024“,a to su za u kategoriji od 1 do 3 grupe Farli Laslo i u kategoriji od 4 do 6 grupe Uroš Mijić

Zahvalnice su uručene kao prvo svim polaznicima kampa, zatim svim trenerima, i sponzorima, i svima onima koji su pomogli da ovaj kamp izgleda ovako kako izgleda. Naravno kamp je svojim rečima zatvorio Branislav Jokić osnivač kampa, predsednik KK „Joker“ i otac najboljeg košarkaša na svetu Nikole Jokića.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar