(VIDEO) Nastavljena „SOS Liga Budućih Šampiona Sombor 2023“

Utakmicama u kategoriji „početnici“ u subotu, 14. januara, započeo je drugi i završni deo najmasovnijeg turnira u malom fudbalu za najmlađe kategorije u regionu „SOS Lige Budućih Šampiona Sombor 2023“ koji se igra u Somboru u „Oranž“ Areni.

U 6 utakmica u grupi u kojoj igraju 4 kluba : „Internacional“, „Radnički 1912“, Oranž“ iz Sombora i „Mladost“ iz Apatina postignuto je 17 golova. Svi su odigrali po 3 utamice i najuspešniji je bio ovoga puta domaći „Oranž“ sa dve pobede i jednim nerešenim rezultatom.

U subotu su i starije kategorije odigrale 6 utakmica u kojima je viđeno čak 47 golova. Najubedljiva je bila ekipa „Spektar“ 2014. godište koja je vršnjake iz „Mladosti“ iz Apatina pobedili čak sa 13 : 3, dok je „Spektar“ 2008 godište ekipi „Žak“ dala 8 golova, a nije primila ni jedan.

U drugom danu vikenda, 15.januara, odigrano je 9 utakmica i viđeno još 77 golova. Favoriti u svojim uzrasnim kategorijama kao što su „Radnički 1912“ , „Intarnacional“ i „Spektar“, bili su veoma raspoloženi i lako pobeđivali svoje protivnike i popravljali gol razliku. Ipak viđeno je i nekoliko veoma uzbudljivih susreta sa „tesnim“ rezultatima, a jedan od njih je bio susret „Spektar“ : „Odžaci“ u kategoriji 2011.god. koji je završen sa 4 : 3 za ekipu iz Odžaka. Ekipa Dušana Gakovića ostvarila je važne bodove za dalje takmičenja.

„Utakmica je bila teška, jest da smo dali 4 gola ali smo primili 3 i jedva spasili pobedu. Puno smo se opustili kad smo vodili 4 : 1 i primili još dva 2 gola, no ispalo je dobro. Već nekoliko godina igramo ovde i dobro je, ali ipak malo mi smetaju bandineri više volim bez njih“, iskren je Dimitrije.

„Kao što je rekao drugar, bilo je baš teško, ali uspeli smo. Posle 4 : 1 smo stali i protivnik nam je dao dva gola, pa smo spašavali rezultat. I ja sam tu već nekoliko godina. Nadam se da i ove godine odlazimo na Zlatibor i donosimo pehar“, istakao je Stefan.

„Dobra i uzbudljiva utakmica. Svaka čast protivniku, kad smo mislili da smo pobedili, vodimo 4 : 1 ali na kraju je baš bilo gusto. Jedva čekamo Zlatibor jer mislim da idemo i ove godine“, rekao je ovom prilikom Danilo.

„Već četiri godine dolazimo ovde i uzimamo prvo mesto, sada ćemo videti kako će biti ove godine. Ekipa je odlična, turnir i protivnici sve bolji i jači iz godine u godinu, videćemo. Još poraz nemamo ali nas sad očekuje odlična ekipa iz Bačke Topole „TSC“, „Radnički 1912“ sa kojim smo igrali nerešeno, kao i „Spektar“ imaju dobre ekipe, eto sad smo jedva pobedili. Imamo dobru generaciju dečaka koju smo dodali sa nekoliko novih dečaka. Pa videćemo, biće neizvesno do kraja, ja mislim najneizvesnije do sada“, zaključuje Dušan Gaković, trener.

Nastavak takmičenja je zakazan za sledeći vikend 21. i 22. januar.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar