(VIDEO) Narodno pozorište Sombor slavi dva velika jubileja u 2022. godini

Tradicionalno, početkom godine posetili smo Narodno pozorište u Somboru. Na samom početku razgovora pitali smo upravnicu Bojanu Kovačević, da li su se utisci slegli budući da su tokom decembra imali čak tri premijere.

„Utisci se sležu, kraj godine je bio zaista dinamičan. Prvo smo 25. novembra imali premijeru predstave „Kaštel u jezeru“ u režiji Marjana Nećaka, potom smo 01. decembra imali premijeru predstave „Svaka divna stvar“ u režiji Ninoslava Đorđevića i za kraj 17. decembra imali smo premijeru predstave „Ibi the great“ u režiji Andraša Urbana. Nas sada čeka jedna mala pauzica i mali odmor oko ovih Novogodišnjih praznika, a onda u januaru počinjemo sa predstava 13. januara. Dakle publika će moći da vidi reprize ovih predstava koje sam navela kao i naše ostale predstave, te ovom prilikom pozivam našu vernu publiku da nas prati u januaru. Što se tiče biletarnice ona počinje da radi 10. januara, ali svakako publika koja je već na to i navikla može naše karte da kupi i onlajn tokom svih ovih praznika. Tako da radujemo se ponovnim druženjima u januaru“ ističe Kovačević.

Somborsko Narodno pozorište u 2022. godine obeležava dva velika jubileja.

„Prvo reč je o našem Pozorišnom maratonu koji će u junu ove godine biti održan po 30. jubilarni put. Nakon toga 25. novembra 2022. obeležavamo 140 godina postojanja pozorišta u Somboru.

Postoje i planovi kada je reč o novim predstavama. Prvo što počinjemo da radimo u martu mesecu jeste koprodukcija sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom 2021 iz Novog Sada reč je o projektu koji će da govori o Milevi Marić Ajnštajn, tekst predstave piše pet dramaturškinja, a u planu je da ga režira Anica Tomić – rediteljka iz Hrvatske koja će po prvi put raditi u Srbiji“, završava Bojana.

Kompletan januarski repertoar Narodnog pozorišta Sombor može se pogledati na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama Narodnog pozorišta.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik