(VIDEO) Narodno pozorište Sombor kreće sa redovnim repertoarom

Nakon kraće i zaslužene pauze, Narodno pozorište Sombor kreće sa redovnim repertoarom. Prva odigrana predstava u 2023. godini biće „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova u režiji Milana Neškovića.

„Počinjemo sutra sa našom najnovijom predstavom „Galeb“ koja je premijerno izvedena 25. novembra. Potom slede predstave „Mileva“, „Semper idem“ i dalje nastavljamo redovno sa našim repertoarom. Ono što bih posebno napomenula, jeste da smo produžili našu akciju da na dan izvođenja predstave važi popust 50% na cenu ulaznice. To je akcija koja nam se dosta dobro pokazala i odlučili smo da je produžimo do kraja sezone.

Počele su probe nove predstave „Besnilo“ po romanu Borislava Pekića u režiji Borislava Liješevića u dramatizaciji Fedora Šilija. Mi smo počeli sa probama devetog januara, a u ovu predstavu je uključeno 14 glumaca“, istakla je Bojana.

Već postoje i planovi za učešće na festivalima. Prvi na redu je Festival „Dani komedije“ u Jagodini.

„Posle tri godine ne održavanja, Festival „Dani komedije“ u Jagodini se ponovo održava. Divno je što je taj festival obnovljen, s obzirom da je ovo 49. izdanje festivala. Nama je posebna čast i zadovoljstvo da od sedam predstava koliko ih je selektovao selektor Nebojša Bradić – dve su naše. Reč je o predstava „Tartif“ i „Ibi the great“, tako da smo mi 22. i 23. marta u Jagodini“, završava Kovačević.

Kompletan januarski repertoar može se pronaći na zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta Sombor.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik