(VIDEO) Najuspešnjim prosvetim radnicima u Somboru dodeljena priznanja „Avram Mrazović“

Povodom 08. novembra – Dana prosvetnih radnika u zgradi Županije organizovana je prigodna svečanost na kojoj je prosvetnim radnicima uručeno priznanje „Avram Mrazović“.

Na ovogodišnjem konkursu za dodelu priznanja nadležna Komisija je odlučila da se priznanje „Avram Mrazović“ u oblasti predškolskog obrazovanja dodeli Dijani Iđuški, vaspitačici u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“, u kategoriji osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja Milanu Mariću, nastavniku fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Čonoplji, dok u kategoriji srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja nije dodeljeno priznanje zbog nepotpune dokumentacije prilikom prijave kandidata.

Nagrađene prosvetne radnike pitali smo šta za njih znači ovo priznanje:

„Za mene je to jedna velika čast i lična satisfakcija. Osećam se srećno i ponosno jer je upravo rezultat mog dvadesetpetogodišnjeg rada rada u predškolskog vaspitanju i obrazovanju. Za mene je rad sa decom najlepša stvar, nikada ne bih menjala profesiju“, ističe Dijana Iđuški, vaspitačica.

„Čast mi je da primim ovo priznanje u okviru prosvete. Mislim da se moj trud isplatio, ali veliki je deo i iz sporta tako da sam tu naučio neku disciplinu, a svakako deca sa kojom radim su izuzetna. To je jedna mala sredina, dosta je teško sa malim brojem dece napraviti velike rezultate“, ističe Milan Marić, nastavik fizičkog obrazovanja u Čonoplji.

Priznanje nagrađenim prosvetnim radnicima uručio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je učiteljima, vaspitačima, profesorima i nastavnicima čestitao Dan prosvetnih radnika i najavio da će Grad Sombor naredne godine povećati budžet namenjen obrazovanju.

„Na nama iz lokalne samouprave je da svim prosvetnim radnicima obezbedimo što bolje moguće uslove u vrtićima i školama i to je nešto na čemu ćemo raditi i u budućnosti. U ovoj tekućoj godini budžet za obrazovanje je bio oko 590 miliona dinara, za narednu godinu će taj budžet biti u znatnoj meri veći“, zaključuje Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora.

Podsećanja radi, prizanje „Avram Mrazović“ ustanovljeno je 2015. godine i dodeljuje se prosvetnim radnicima sa teritorije grada Sombora za angažman koji doprinosi podizanju standarda kroz inovativan rad u predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik