(VIDEO) Nagrađeni najbolji sportisti Grada Sombora za 2023. godinu

Sportski savez Grada Sombora, uz podršku Grada Sombora, tradicionalno je dodelio godišnja priznanja najuspešnijim sportistima, ekipama i trenerima.

Svečano proglašenje održano je u Narodnom pozorištu Sombor, a svim prisutnima na samom početku obratili su se Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora, Jasmina Juras, predsednica Sportskog saveza Vojvodine i Miloš Mijić, predsednik Sportskog saveza Grada Sombora.

Plasman u kategoriji pioniri (olimpijskih sportova) je sledeći:
Pionirke: trećeplasirana je Anastasija Gubica iz Kajak kluba Sombor, drugoplasirana je Milica Zanze iz Atletskog kluba „Maraton“ Sombor dok je za najbolju pionirku proglašena Anja Loknar iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan“.

Kod pionira, trećeplasirani je Srđan Todorović iz Rvačkog kluba „Radnički“ Sombor, drugoplasirani je Kristian Dobi iz Rvačkog kluba „Radnički“ Sombor“, dok je za najboljeg pionira proglašen David Mazinjanin takođe iz Rvačkog kluba „Radnički“ Sombor.

U neolimpijskim sportovima za najbolju pionirku proglašena je Mihaela Maria Horvat iz Sportskog kluba „Figura“ Sombor, dok je za najboljeg pionira proglašen Vedran Jurić iz Karate kluba „Somborac“.

Najuspešniji pionir u ekipnim sportovima je Nemanja Kvrić iz Fudbalskog kluba „Žak“ Sombor.

Za najuspešnije rekreativce u 2023. godini proglašeni su:
U ženskoj kategoriji: Tijana Kabić iz Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“, Jelena Čortan, Atletsko rekreativno Sportsko udruženje „Sledi me“ i Svetlana Čule, iz istog udruženja.

Dok je u muškoj konkureciji za najuspešnijeg rekreativca proglašen Zoran Ilić iz Atletskog sportskog udruženja „Sledi me“ Sombor.

U kategoriji „Sportisti sa invaliditetom“ – „Specijalno priznanje“ zaslužili su Srđan Vucelja i Vinko Lemić iz Sportskog udruženja za inkluzivni džudo „Sensei-In“ Sombor.

Komisija je dodelila još četiri Specijalna priznanja i to za unapređenje, veliki doprinos i razvoj sporta u Somboru pre svega u rvanju i to:
Jovišić Željku, dugogodišnjem sportisti, sportskom radniku, sudiji, vicešampionu sveta rvanju za veterane.
Marić Milanu, dugogodišnjem sportisti i treneru, šampionu sveta u rvanju za veterane.
Posthumno Zatezalo Savi dugogodišnjem sportisti, sportskom radniku, treneru veteranske reprezentacije u rvnju, i
Skušek Slavku, dugogodišnjem sportisti i treneru u rvanju.

U kategoriji Školski sport:
Osnovne škole
Najupešnija pionirka – Jana Knežević, džudo, Osnovna škola „Avram Mrazović“ Sombor
Najuspešniji pionir – Mihajlo Aleksić, plivanje, Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ Sombor
Najuspešniji nastavnik – Katarina Naumov Osnovna škola „Dositej Obradović“
Najuspešnija škola Osnovna škola „Dositej Obradović“ Sombor.

Kada je reč o srednjim školama:
Najuspešnija omladinka: Valentina Ostrogonac, karate, Srednja tehnička škola Sombor
Najupešniji omladinac: Mihajlo Katanić, atletika, Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor
Najuspšeniji profesor: Milan Marić, Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor
Najuspešnija škola – Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor

Plasman u kategoriji KADETI (olimpijskih sportova) je sledeći:
Kadetkinje: trećeplasirana je Manuela Sekulić iz Aletskog kluba „Maraton“ Sombor, drugoplasirana je Nataša Lukić iz Bokserskog kluba „Sombor“, dok je za najbolju kadetkinju proglašena Žofi Horvat iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan.

Kadeti: trećeplasirani je Lazar Dedić iz Rvačkog kluba „Soko“ Sombor, drugo mesto dele Gregor Sekulić iz Atletskog kluba „Maraton“ Sombor i Vuk Perović i Kajak kluba „Dunav“ Bezdan, dok je za najboljeg kadeta proglašen Gavrilo Marković iz Biciklističkog kluba „LotuS Team“.

Za najuepšenije kadetkinje u neolimpijskom sportu proglašene su: Sofija Pezelj iz Sportskog kluba „Figura“ Sombor i Kristina Kosanović iz Karate kluba „Somborac“.
Za najupešnijeg kadeta u neolimpijskom sportu proglašen je Đorđe Hristov iz Karate kluba „Somborac“.

Za najupešnijeg kadeta u ekipnim sportovima proglašen je Vidan Jerotijević iz Fudbalskog kluba „Ravangrad 2018“ Sombor.

Plasman u kategoriji juniori (olimpijskih sportova) je sledeći:
Juniorke: trećeplasirana je Tina Pelajić iz Kluba dizača tegova „Radnički“ Sombor, drugoplasirana je Marija Lukić iz Boskerskog kluba „Sombor“, dok je za najbolju juniorku proglašena Dragana Jovanović iz Bokserskog kluba Sombor.

Kada je reč o juniorima: trećeplasirani je Veljko Ristić iz Bokserskog kluba „Sombor“, drugoplasirani je Nikola Bogatinovski iz Bokserskog kluba „Sombor, dok je za najboljeg juniora proglašen Nikolas Andrić iz Kajak kluba „Dunav“ Bezdan.

Za najupešniju juniorku u neolimpijskim sportovima proglašena je Katarina Blažev iz Speed badbinton kluba „Speeder“ Sombor, dok je za najuspešijeg juniora u neolimpijskim sportovima proglašen Vojin Vitković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“ Sombor.

Za najuspešnije juniora u kategoriji ekipnih sportova proglašen je Aleksa Stanojević iz Košarkaškog kluba „Džoker „Sombor“.

Za najboljeg trenera u katetoriji olimpijskih spotova, proglašen je Stojan Knežević iz Boskerskog kluba „Sombor“, dok je za najboljeg tenera u kategoriji neolimpijskih sportova proglašen Vlatko Belovuković iz Džudo i sambo kluba „Bačka“ Sombor.

Nagradu za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta dobili su Nikola Jokoć, košarkaš „Denver Nuggetsa“ i Dejan Kovačević, boćar Novog Beograda i svetski prvak u boćanju u disciplini miks krug.

Plasman u kategoriji seniori (olimpijskih sportova) je sledeći:
seniorke: trećeplasirana je Sara Miljković iz Boskerskog kluba „Sombor“, drugoplasirana je Eleonora Nađ iz Kajak kluba „Dunav Bezdan“, dok je za najbolju seniorku proglašena Kristina Bedeč iz Kajak kluba „Sombor“.

Kod seniora, trećeplasirani je Omer Ametović iz Bokserskog kluba „Sombor“, drugolasirani je Ervin Holpert iz Kajak kluba „Sombor“, dok je za najboljeg seniora proglašen Jovan Nikolić iz Bokserskog kluba „Sombor“.

U neolimpiskim sportovima kod seniorki komisija nije prihvatila nijednu kandidaturu koja zadovoljava kriterijume izbora, dok je za najuspešnijeg seniora u katetoriji neolimpijskih sportova proglašen Vid Zubić iz Somborske arene Sombor.

Za najupešnijeg seniora u kategoriji ekipinih sportova proglašen je Aleksa Brbaklić iz Košarkaškog kluba „Džoker“.

Epitet najuspešnijeg kolektiva u pojedinačnoj konkurenciji za 2023. godinu poneo je Bokserski klub „Sombor“, dok je epitet najupešnijeg kolektiva u ekipnoj konkurenciji za 2023. godinu poneo Košarkaški klub „Džoker“.

Najbolja ekipa u neolimpijskim sportovima je Boćarski klub „Ravangrad“ Sombor.

Nagradu za sportistu godine za 2023. godinu „Grand prix“ dobila je Dragana Jovanović iz Boskerskog kluba „Sombor“ koja je juniorska vicešampionka Evrope, juniorski prvak Balkana i juniorski prvak Srbije.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik