(VIDEO) Mlađa grupa polaznika Dramskog studija “Sanjari” održala Javni čas

Krajem protekle nedelje na maloj sceni Narodnog pozorišta Sombor održan je Javni čas polaznika Dramskog studija „Sanjari“, ovog puta svoje glumačko umeće pokazali su mlađi polaznici – tinejdžeri.

„Publika će moći da gleda Javni čas Dramskog studija „Sanjari“, ovaj put je u pitanju grupa tinejdžeri. Za razliku od ostalih javnih časova ova grupa je pripremila predstavu. Predstava je „Društvo mrtvih pesnika“ samo što je urađena ozbiljna dramatizacija, s obzirom da su tamo glavni likovi muškarci, a ovde su sve žene. Radnja predstave se odigrava u ženskoj gimnaziji „Gavrilo Princip“, istakla je Lea Jevtić, glumica.

Teu Savović, glumicu iz predstave, pitali smo kakav je bio rad na predstavi.

„Bilo je veoma zabavno raditi na predstavi. Bavimo se ovim delom već izvestan period, Imali smo naravno prvo čitajuće probe, a nakon toga je postalo sve zanimljivije i zanimljivije kada smo postavljali scenski pokret, rekvizite i ostalo. U nekim trenucima je bilo i naporno i teško, ali mislim da je finalni proizvod sasvim zadovoljavajući“, istakal je Savović.

U predstavi „Društvo mrtvih pesnika“ uloge tumače: Tea Savović, Mitra Veselinović, Tijana Filipović, Anastasija Gajić, Irina Sekulić, Zoja Vranješ, Dunja Curnović, Anja Nikolić, Mila Kozlica, Vladimir Mikać, Miloš Gaćeša i Branko Dmitrović.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik