(VIDEO) Ministar Branislav Nedimović boravio u Bačkom Monoštoru

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu boravili su Bačkom Monoštoru gde su zajedno sa gradonačelnikom Sombora obišli poljoprivredno gazdinstvo Tomislava i Dalibora Forgića.

Ministar i pokrajinski sekretar ovu priliku su iskoristili i da popričaju sa ostalim poljoprivrednicima iz Bačkog Monoštora i saslušaju njihove probleme i pitanja.

„Bački Monoštor iz 2020. godine ima samo jedan zahtev koji nije realizovan, od 143, 142 su isplaćena, ovaj jedan je na dopuni, iz 2021. godine ostalo je još, od 148, 16 zahteva da se realizuju, tiču se osiguranja, a ti će biti u decembru, tako da ovde idemo redovno sa isplatom subvencija“, rekao je ministar Nedimović i najavio da će subvencije za sledeću godinu biti povećane barem za 17%.

„Lešnike smo zasadili pre osam godina. U početku smo imali pet jutara, sada je to stiglo u rod, a novi voćnjak smo zasadili prošle jeseni, takođe pet jutara, lešnike. Nosioci su nam uglavnom halski i rimski uz oprašivače. Od subvencija smo sa Uprave za agrarna dobili za atomizer i dobili smo od Pokrajine za navodnjavanje i ogradu za prvi voćnak koji smo pre 7-8 godina zasnivali“ kazao je Dalibor Forgić.

„Izuzetna je saradnja i sa ministrom i sa sekretarom. Zahvalni smo za svu onu pomoć koju smo imali i od Ministarstva, kada govorimo o rešavanju problema Proteinke, kao i na sredstvima koja smo dobili za izgradnju transfer stanice. Projekat se završava i očekujemo da početkom sledeće godine počne izgradnja transfer stanice koja je veoma bitna za sve nas, ne samo za grad Sombor, nego i za sva okolna naseljena mesta. Sekretar je bio ovde pre mesec dana kada smo otvarali postrojenje za preradu vode, svakako zajednička investicija grada i Sekretarijata. U toku su radovi na izgradnji buster stanice u Staparu, isto zajednički projekat Grada i Sekretarijata. Očekujemo u narednim pozivima da zajednički realizujemo projekte na uređenju atarskih puteva. Zajednički realizujemo i jedan veliki projekat koji smo započeli ove godine – izmuljavanje Velikog bačkog kanala sa JVP Vode Vojvodine, gde je Grad izdvojio velika sredstva i svakako da ćemo i u narednim godinama dosta sredstava ulagati u uređenje kanalskih mreža“, rekao je gradonačelnik.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik