(VIDEO) Mihajlo Stolić ulazi u istoriju srpskog biciklizma

Mihajlo Stolić osvojio je novo 5. mesto u trkama za Svetski Kup i još jednom potvrdio svetsku klasu. Stoliću je ovo treći put da je u prvih pet. Uspeh je ostvaren u 50. izdanju “Trke MIRA”, koja kreće iz Češke, a završava u Nemačkoj.

Prema rečima našeg Somborca Marka Sudarića, selektora srpske biciklističke ekipe, nije počelo dobro na početku.

U finišu prve etape, koja je vožena u Češkoj, u zadnja 2km sprinterske etape srpska ekipa ulazi sa trojicom u prvih 20 pozicija i tada sreća okreće leđa. Mihajlo Stolić i Mark Perčić umesto uspeha, završavaju u padu, a onda i u bolnici. Dejan Cogoljevic jedini pravi rezultat karijere, završava na 12. mestu i potvrđuje koja je šansu propuštena da su Mihajlo i Mark završili etapu. Iako povređeni, oba vozača nastavljaju trku.

Mark sa šavovima, Mihajlo sa rukom u zavoju. Posle odvožene druge i treće etape, Perčić ipak odustaje u četvrtoj zbog bolova ali Stolić vozi sve bolje i bolje. U petu etapu srpskog tima ulaze samo Stolić i Cogoljević. Mihajlo odličnim sprintom u zadnja 2 km ulazi u cilj kao 5. što je posle svega bilo kao “pobeda”.

Stolić je treći vozač Srbije , posle Dušana Rajovića i Veljka Stojnića, koji na ovoj trci pravi velike rezultate i ulazi u istoriju sprskog biciklizma.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar