(VIDEO) KUD „Branislav Nušić“ iz Lalića najaktivnije društvo u opštini Odžaci

U poslednje vreme Kulturno umetičko društvo „Branislav Nušić“ iz Lalića zahvaljujući svojim vrednim radom i zalaganjem postalo je najaktivnije društvo na teritoriji opštine Odžaci.

„Tako je, Kulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“ je zaista najaktivnije društvo. Puno toga radimo, stvaramo, ujedno smo jedno od najstarijih društava na teritoriji Vojvodine – 120 godina postojanja pozorišta, pevačke grupe, tamburaškog orkestra i posle folklorne sekcije. Ove nove generacije su zaista aktivne, ima nešto što ih privlači tradiciji, kulturi. Zbog toga smo puno toga i uradli, što u Laliću, što u opštini Odžaci, ali imali smo jako puno i aktivnost i stvaranja i van granica Republike Srbije – u Sloveniji, Slovačkoj i Hrvatskoj“, ističe Nenad Živanov, predsednik KUD-a „Branislav Nušić“ iz Lalića.

Kulturno umetničko društvo „Branislav Nušić“ tokom godine organizuje čak četiri tradicionalne manifestacije. Među tim manifestacijama su „Sabor Panonske tradije“ i „Kulturni dani Milke Grgurov“. Našeg sagovronika smo pitali da li je kako godine prolaze lakše ili teže organizovati manifestaciju koja je postala tradicionalna.

„Ja bih rekao da je tu u većini iskustvo. Kroz godine smo videli šta je to dobro, a šta ne. Mada postoji tu, da kažem, jedna mala prepreka da kada ti nešto radiš dobro, imaš obavezu da i sledeći put napraviš tako dobro ili čak bolje. Mi tokom godine imamo četiri manifestacije. koje organizujemo u Laliću, ja bih spomenuo još te dve koje su važne, a vezane su za dva praznika. Prva manifestacije vezana je za Vaskrs i zove se „Hristos Voskrese radost donese“ sa dečjom radionicom „Jaje što radost daje“, gde deca unutar te radioce stvaraju umetnička dela, farbaju jaja. Druga manifestacija jeste povodom naše slave u Laliću „Mitrovdanske svečanosti“. Tokom ovih deset godina stekli smo veliko iskustvo u organizovanju ovih manifestacija“, zavšrava Živanov.

Kompletan razgovor sa predsednikom Kulturno umetničkog društva „Branislav Nušić“ možete pogledati u sklopu emisije „Život“ kao je već dostupna na youtube kanalu naše televizije.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik