(VIDEO) Klub stonog fudbala „Zanzibar“ obradovao štićenike škole „Vuk Karadžić“ u Somboru

U duhu prazničke atmosfere, Novogodišnjih i Božićnih praznika, Klub stonog fudbala „Zanzibar“ iz našeg grada pozvao je u goste učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“. Povod je bio Humanitarni turnir u stonom fudbalu sa kojeg su sva sakupljena sredstva namenjena za kupovina jednog stola za fudbal za školu „Vuk Karadžić“.

Kako se došlo do ove ideje rekao nam je Nikola Selak, jedan od pokretača ove akcije.

„Prvo želim da se zahvalim vama kao medijskoj kući što pratite naš klub, a posebno ovu aktivnost. U razgovoru sa prijateljima iz škole, mentorima ove dece došli smo na ovu ideju. Ovim turnirom i sredstvima koje ćemo sakupiti, pokušaćemo da im dodamo osmehe na lica. Vole da igraju ovu igru i odlučili smo da doniramo sva sredstva od kotizacija i dobrovoljnih priloga za kupovinu jednog stola za fudbal, koji će biti postavljen u njihovoj školi. Nadam se da ćemo sakupiti dovoljno sredstava jer imamo već 20 igrača prijavljenih“, ističe Nikola Selak, Klub stonog fudbala „Zanzibar“.

Na turniru je bilo prijavljeno preko 20 igrača koji su za kotizaciju uplatili 500 dinara, a u Klubu za vreme turnira je bila i velika staklena tegla u koju se ubacivo humanitarni prilog. Vrednost stola je oko 300 eura i većina sredstava je sigurno sakupljena, a u saradnji sa mentorima škole cilj će biti ispunjen. U toku turnira Klub su posetili i učenici škole. U pravoj kupskoj atmosferi videli su kako je to igrati fudbalicu na jednom profesionalnom nivou i uz to se počastili sa slatkišima i sokićima pripremljenih za njih.

„Drago mi je što sam ovde, jer mi volimo da igramo ovu igru. Želja nam je da je naučimo dobro i da pokažemo drugima šta sve znamo“, između ostalog rekla je Katarina Galamboš, učenica škole.

Klub stonog fudbala „Zanzibar“ postoji u Somboru već oko 3 godine, ali poslednju će pamtiti sigurno po tome što su članovi kluba Čedomir Vicković i Milan Jakica postali prvaci Srbije u paru. To je veliki motiv i obaveza za sve članove kluba i nove izazove u ovoj 2022.godini.

„Očekuje nas dosta toga, puno planiramo. Na godišnjoj sednici smo zaključili da smo postigli veliki uspeh za veoma kratko vreme. Želimo sada prvo da afirmišemo stoni fudbal kao pravi sport u našoj sredini i u našem Savezu. Gledaćemo da uspemo da odemo na masters turnir u Austriju u martu mesecu, kao i da održimo 5. Zanzibar Kup u našem gradu i klubu, koji je prošle godine osvojio nagradu kao najbolji turnir u Srbiji. Negujemo jednu zdravu priču koja je upravo stoni fudbal“, završava Nikola Selak iz Kluba stonog fudbala „Zanzibar“.

Kao znak zahvalnost za podršku ovoj humanitarnoj akciji Klub „Zanzibar“ je uručio našoj kući prigodnu zahvalnicu i „Godišnju člansku kartu Kluba“ sa pozivom da dođemo četvrtkom i nedeljom da se zabavimo sa popularnom „fudbalicom“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar