(VIDEO) Klub Stonog fudbala „Zanzibar“ ima prvake Srbije

U finalu Državnog prvenstva u stonom fudbalu, koje je održano u Begradu u Tržnom centru Galerija, u vrlo jakoj konkurenciji među kojima su bili i reprezentativci Srbije, članovi KSF Zanzibar iz Sombora, Milan Jakica i Čedomir Vicković osvojili su prvo mesto u dublu i postali šampioni države.

Turnir se odigrao na 3 profesionalna stola a svoje umeće je pokazalo 12 dublova i 17 singl igrača.

“Klub u Somboru postoji već dve godine. Mi smo ga osnovali, tj. Nikola Selak, zbog njega smo i kupili ovaj sto, zbog njega je ovo sve i počelo, on je inicijator ovoga svega a ja sam kao gazda ispunio ten eke njegove želje, naravno i moje, i eto klu je osnovan. Naravno posle dugo truda, ulaganja, momci su dolazili redovno na treninge, ja kao gazda sam im to omogućio, mi smo pre svega drugari pa onda sve ostalo, i naravno uspesi se i dešavaju. Oni su sad došli sa takmičenja iz Beograda, tamo su bili prvaci države, što je i oduševilo mene, treba da oduševi i grad Sombor i sve ostale koji su pridoneli stonom fudbalu” – istakao je vlasnik lokala Marko Sikima.

Klub stonog fudbala Zanzibar uzeo je učešće na ovom takmičenju sa ukupno sedam članova koji su se takmičili u disciplinama singl i dubl.

“Nama je prvo zvanično državno ali smo išli po turnirima, trema velika. Prvi put igramo zajedno na turniru, ali smo verovali u sebe. Rekao sam finale je naše i tako je i bilo” – između ostalog je rekao šampion Čedomir Vicković.
Na ovom turniru Klub stonog fudbala “Zanzibar” predstavljali su Milan Jakica, Čedomir Vicković, Smiljan Zorić, Nađa Štrbac, Nikola Selak, Nino Serdar i Milan Topić.

“Bilo je super, mi smo se pre svega drugarski organizovali da idemo za Beograd. Igralo se do sedam, kvalifikacije i te grupe, onda u polufinalu i finalu se igralo do tri partije dobijene. Konkurencija je bila izuzetno jaka, učestvovali su reprezentativci Srbije u stonom fudbalu. To je bilo sve u organizaciji Federacije stonog fudbala Srbije” – rekao je Milan Jakica.

Treninzi su četvrtkom i nedeljom od 18h do 20h, a kako vlasnik lokala kaže, postati član Kluba je vrlo lako.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar