(VIDEO) KK „Džoker“ : KK „Spartak Office shoes“ 81 : 80

Košarkaški klub „Džoker“ savladao je u sredu na svom terenu drugoligaša iz Subotice KK „Spartak Office shoes“ u okviru druge runde takmičenja za Kup Košarkaškog saveza Srbije.

Sa timom iz višeg ranga takmičenja somborski košarkaši su odigrali jedan zanimljiv i veoma kvalitetan meč. U prvom delu meča oba tima veoma efikasna, ali gosti od početka su u blagoj prednosti. „Džokeri“ im nisu dali da se odvoje na veću razliku.

U drugom i trećem delu domaćini dominiraju na terenu somborske hale. Od momenta preuzimanja vođstva u drugom delu oni su ekipa koja povećava prednost. Subotičani su u nekim trenucima zaostajali i preko 10 koševa. Ipak u samom finišu meča 37 sekundi pre kraja rezultat je samo 2 koša prednosti za domaće. U tim trenucima Igrutinović iz slobodnih bacanja donosi razliku od 4 koša. „Spartak“ u sledećem napadu ubacuje trojku i 10 sekundi pre kraja je samo koš razlike i lopta za domaće. Očekivano gosti odmah prekidaju napad i 7 sekundi pre kraja na liniju za slobodna bacanja staje Brbaklić. Međutim jedan od najefikasnijih domaćih igrača ove večeri promašuje oba šuta. Odbijenu loptu hvataju subotičani i u želji da je što pre prenesu pred koš domaćih greše a odlično postavljeni Igrutinović dobija faul i to je sasvim zaslužena pobeda somborskih „Džokera“.

Najefikasniji u ekipi Nebojše Vagića ove večeri bili su Krstanović sa 17 koševa, zatim Brbaklić i Vukas sa 16, Igrutinović 11, a Stević 10 koševa, dok je kod gostiju to bio Barna sa 30 koševa.

Somborski tim ovog meseca igra još dva meča – u subotu je gost ekipi „Nova Pazova“, dok 27.novembra u Sombor dolazi KK „Sveti Đorđe“ iz Žitišta.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar