(VIDEO) KK”Dunav” na 9. Međunarodnoj regati “Tisin cvet”

Kajakaški klub “Dunav” iz Bezdana imao je izvanredan nastup na 9. Međunarodnoj regati “Tisin cvet” koja je održana 17. jula u Senti.

U takmičenju u MK kategoriji (mini kajak) u ukupnom plasmanu “Dunav” je osvojio prvo, a u K (kajak) kategoriji drugo mesto.

Za uspeh u mini kajaku zaslužni su sledeći osvajači medalja:

Zlatne medalje u svojim trkama i uzrasnim kategorijama osvojili su u MK1: Loknar Anja, Štaub Sebastian, Rica Lea i Kantor Daniel, srebrni su bili Maksimović Ognjen, Kolar Tea i Bezdan Oliver, dok su bronzani Kovačev Milica i Fica Andrea.

U MK2 prva mesta su osvojili parovi Štaub Sebastian-Kolar Luka, Bezdan Oliver-Kantor Daniel, Loknar Anja-Kovačev Milica i Rica Lea-Kiš Leona, dok je do trećeg mesta zaveslao par Bošnjak Armin-Savić Stojan.

U osvajanju drugog mesta u takmičenju u K (kajak) kategoriji najviše su doprinele osvojene medalje sledećih takmičara:

Do zlatne medalje u svojim trkama u K1 došli su Andrić Nikolas i to dve u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji, kao i pionirka Horvat Žofi. Srebrne medalje osvaja Dženifer Bošnjak i to isto dve i u seniorskoj i u juniorskoj kategoriji, kao i kadetkinja Nađ Eleonora srebrnu u kadetskoj konkurenciji i bronzanu u juniorskoj. Uspehu je doprineo i kadet Dadić Mihajlo bronzanoom medaljom.

U K2 zlatne medalje osvajaju parovi Andrić Nikolas-Dadić Mihajlo u kadetskoj i u junirskoj konkurenciji, kao i juniorski dvosed Bošnjak Jenifer-Nađ Eleonora. Do drugog mesta su doveslale posade pionirki Horvat Žofi-Rica Mihaela i kadetkinja Horvat Žofi-Nađ Eleonora.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar