(VIDEO) Katarina Krpež Šlezak objavila da napušta reprezentativnu karijeru

Rukometni savez Srbije i sportski mediji u Srbiji objavili su vest da rukometašica Srbije Katarina Krpež Šlezak završava reprezentativnu karijeru.

Katarina je rođena u Somboru 1988. godine i rukometni put posle Sombora nastavila je preko Vrnjačke banje, Kikinde , Zaječara, zatim je igrala u Makedoniji, Sloveniji, Rusiji. Bila je bila deo rukometne reprezentacije Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Beogradu, a prošle godine se vratila u nacionalni tim posle pauze zbog porođaja. Poslednjih godina reprezentativnih nastupa bila je kapiten nacionalnog tima i često najbolji strelac.

Katarina je svoju odluku objavila na FB, gde je između ostalog napisala da su razlozi za nju zdravlje i porodica, i dodala: “Bila mi je čast i zadovoljstvo svih ovih godina da igram za svoju zemlju. Srećna sam što sam imala priliku da igram sa divnim devojkama, mnogo toga smo prošle zajedno, mnogo lepih trenutaka će mi ostati u sećanju. Srećna sam jer sam imala priliku da upoznam prijatelje za ceo život. Iako neću više igrati za reprezentaciju, uvek ću biti verni navijač. Smatram da je pravi trenutak da neke mlađe devojke dobiju šansu“, napisala je trenutno rukometašica ekipe “Krim” iz Slovenije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar