(VIDEO) Karate savez Vojvodine organizovao „Zimski karate kamp 2022“ u Apatinu

Irina Sabljić i Petar Rukavina, mladi karatisti kluba „Ravangrad“ kojima je trener Slavko Vuković nalaze se na „Zimskom karate kampu 2022“ koji organizuje Karate savez Vojvodine u Apatinu od 8. do 13. januara.

U okviru kampa u Sali Tehničke škole u Apatinu sa preko 50 najtalentovanijih mladih karatista, pod rukovodstvom predsednika KSV Strahinje Tepavčevića i direktora saveza Milana Kovačevića, rade istaknuti i trofejni karatisti Slobodan Bitević, Vladimir Brežančić i Bojana Padežić. Pored trenažnog procesa organizuju se i konsultacije, testovi i praktični rad sa kandidatima za karate sudije kao i polaganja za braon pojas i majstorska zvanja.

„Ovde u Apatinu radimo već 25 godina, organizujemo i zimski i letnji kamp. Imamo u Vojvodini prepoznatljivu karate školu koja je izuzetno cenjena u celom svetu. Imamo kontinuitet u radu i u kamp sportisti dolaze po pozivu, dakle to su najkvalitetniji takmičari iz svih vojvođanskih klubova. I sa njima rade najkvalitetniji treneri, koji nisu samo treneri nego i takmičari, trenutno nosioci svetskih i evropskih medalja. Ove godine imamo tu Bitevića, Brežančića i Bojanu Padežić, vrhunske karatiste, koji svoja iskustva prenose ovoj darovitoj deci, koja će sigurno nastaviti osvajati trofeje i održavati ovaj kontinuitet. U svemu tome je najvažnije da mi ovde ne stvaramo samo izuzetne sportiste nego zdrave mlade ljude i time se ponosimo najviš“, ističe Strahinja Tepavčević, predsednik Karate saveza Vojvodine.

„Velika mi je čast da radim sa ovom darovitom decom i uvek ću naći vremena za ovakav rad u našem savezu. Prošla godina je bila izuzetna sa rezultatima i zahvaljujem se KSV i svima onima koji su dali glas da dobijem titulu najboljeg sportiste Vojvodine za 2021. godinu i moram da istaknem da za moje rezultate velike zasluge ima moj klub, KSV, jer sam bez njih ne bi to postao. Ja sam na ovakvim kampovima učio od najboljih i drago mi je što sam sada u situaciji da ja učim ove mlade i talentovane momke i devojke“, ističe Slobodan Bitević, reprezentativac Srbije.

U nedelju 9. januara za braon pojas polagali su sportisti Slavka Vukovića – Irina Sabljić i Petar Rukavina.

„Spremala sam se za ovo više od mesec dana i zahvaljujući mom treneru dobila priliku da polažem za braon pojas. Verujem u uspeh i nadam se da ću u ovoj godini imati više takmičenja i prilike da pokažem svoje kvalitete. Očekujem kao najveći izazov Balkansko prvenstvo i želim da postignem dobar rezultat, spremaću se za to takmičenje. Ovaj pojas je veliki podstrek za to“, između ostalog rekla je Irina Sabljić, KK „Ravangrdad“.

Oba takmičara su bila odlično pripremljena od strane svog trenera i pred stručnom komisijom uspešno su izveli sve ono što je potrebno da bi dobili veliko priznanje i postali nosioci braon pojasa u karateu.

„Izuzetno mi je drago zbog uspeha mojih takmičara i ponosan sam na njih. Prošla godina je bila veoma značajna za karate uopšte, naravno zbog Olimpijskih igara i osvojene zlatne medalje za Srbiju fantastične Preković, godina je bila uspešna i za moj klub, a i ja sam obeležio veliki jubilej – 50 godina u karateu, sve se lepo potrefilo. Nadam se uspešnoj i ovoj godini u kojoj organizujemo 25. Memorijal „Igor Anđelković“ i nadam se da će situacija sa virusom dozvoliti učešće velikog broja takmičara i da ćemo napraviti jedan od najboljih turnira u regionu“, ističe Slavko Vuković iz KK „Ravangrdad“.

„Veoma sam ponosan što sam na čelu ovakve organizacije kao što je Karate savez Vojvodina. Posledice našeg rada, kao što su ovakvi kampovi su te što imamo toliko evropskih i svetskih medalja. Stručno usavršavamo takmičare svih generacija, planski radimo na najvišem nivou sa trenerima i sudijama i to eto primećuju i drugi. Dobili smo prošle godine dve najveće sportske nagrade i „Spartakovu nagradu“ za najbolju sportsku organizaciju Vojvodine i „Majsku nagradu“ za teritoriju Srbije. Kako kaže kineska poslovica: „U semenu sadašnjosti su cvetovi budućnosti“, završava Milan Kovačević, direktor Karate saveza Vojvodine.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar