(VIDEO) Karate klub “Ravangrad” na “Roda Kupu”

Karate klub „Ravangrad“ nastupom na jednom od najvećih takmičenja u Srbiji završio, može se reći uspešnu sezonu.

Karate klub „Ravangrad“ je pored svojih iskusnih takmičara poveo i nekoliko početnika iz Karate škole Doroslovo. Medalje koju su osvojene dostignute su u discipline Kate. osvojeno je 3 bronzane medalje: Anđela Novaković, kadetkinja, Anđela Vilhelm, poletarka i devojčica iz Bezdana Lara Orban.

Takmičari koji su obeležili ovu sezonu nisu ovoga puta uspeli da osvoje medalje u ovoj izuzetno kvalitetnoj konkurenciji ali su stekli lepo i značajno iskustvo, a to su Robert Holo, Andor Novak, Kristijan Kovačević, Kornelia Krušković, Marko Horvatović, Mina Munjas, Tamara Vučković, Valentina Ostrogonac i Irina Sabljić. Prvi put su učestvovali na takmičenju početnici Srđan Vučković, Mirko Vučković, Daniel Pauzart i Krištof Novak.

Na turniru “Roda kup” koji je organizovao Karate klub „Roda“ Čukarica uz podršku Karate federacije Srbije u sportskoj hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu nastupilo je 792 takmičara iz 86 klubova iz BiH, Crne Gore i Srbije.

Za karatiste “Ravangrada” posle male pause slede letnje pripreme u Apatinu za najbolje takmičare, licenciranje za trenere, sudije i menadžere i polaganje za sudijska zvanja i za braon i crni pojas. Početak nove takmičarske sezone je zakazan za septembar.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar