(VIDEO) Ivan Milinković održao koncert u Somboru

U okviru „Somborskih zimskih čarolija“, malom broju somboraca u nedelju uveče, sa bine u centru Grada pevao je Ivan Milinković, većem delu javnosti poznat kao pevač grupe „Legende“ u kojoj je pevao 30 godina.

Milinković pre dve godine donosi odluku da krene sa solo karijerom. Situacija sa korona virusom ga je sprečila u planovima da svojim fanovima što pre predstavi novog Ivana, ali kako sam kaže ovu situaciju je iskoristio da radi na stvaranju novih pesama i novog repertoara sa kojim će se predstaviti javnosti.

U razgovoru sa Ivanom smo saznali da ga mnogo lepih stvari veže za Sombor i da mu je veoma drago što je bio pozvan da bude deo „Somborskih zimskih čarolija“. Nije mu smetalo što je bilo malo ljudi jer je mnogo faktora uticalo na to, kako sam kaže biće prilika za još nastupa. Drago mu je što je ovu zimsku turu prvih solo nastupa započeo baš u Somboru.

„Mnogo lepih uspomena imam iz Sombora, i sa nastupa, ali i od prijatelja koji gravitiraju iz Stapara, Bačkog Monoštora i Apatina na kraju krajeva, sve smo mi to kao grupa godinama obilazili.

Sada je pred vama neki novi Ivan, neka moja nova faza. Upravo sada pripremam dve nove pesme, u pitanju je jedna pop balada i jedan sjajan lagani narodnjak, Slavkoni je autor pesme. Ja ne pretendujem da pesma bude hit, nego da bude kvalitetna. Pesma je o ocu koga više nema i koji je zaštitnik sa neba. Kada završim te pesme, zaokružiću ceo album prvenac.

Moja davna želja je bila da napravim mali iskorak iz onoga što sam radio, ali nisam mogao da žrtvujem brend grupe i stil koji radimo da bi pevao nešto drugo, a iskreno meni puno toga leži“, završava Milinković.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar