(VIDEO) Grupa „Orthodox Celts“ oduševila somborsku publiku

U okviru Somborskog leta somborci su imali priliku da nakon deset godina uživaju u irskim ritmovima jedinstvenog benda sa naših prostora Ortodoks Kelts.

Ova muzička grupa izvodi tradicionalnu irsku muziku kombinovanu sa rok elementima i samim tim, značajno su uticali na njenu popularizaciju u Srbiji i jugoistočnoj Evropi.

“Nije da nije bilo pokušaja u proteklih desetak godina i stvarno moram da priznam baš smo se obradovali u startu. Vraća se Sombor konačno.

Mislim da cela ova priča oko korone je usporila sve, pre toga više se ni ne sećam, kao da je bilo pre sto godina a ne pre dve, ali dobro, važno je da smo tu. Vraćamo se. To je ono što smo ostali dužni” – rekao je fontmen benda Aleksandar Petrović.

Na pitanje šta je ono što će publika imati priliku da čuje, Aca kaže “Best off” te daje to negde i očekivano s obzirom na to da dugo nisu svirali u Somboru. Te da će nekih 5% repertoara biti nešto što nismo imali priliku čuti do sada.

“Trenutno radimo na povećanju broja nastupa, jer sve što je nama nedostajalo u zadnjih preko 700 dana jesu ti nastupi. Sve ostalo manje, više. Mi smo tipovi koji mogu i da sede kod kuće, mogu da budu i na putu, mogu i ovo i ono, ali nije bilo svirki i to je ono što je nedostajalo i sad pokušavamo da na neki način udovoljimo i sebi. Koliko god to zvučalo možda malo i sebično ali nama je ta bina prirodno okruženje, to je prosto nešto čemu mi težimo. Tek kad se tu slegnu stvari onda ćemo i da razmišljamo o nekom novom materijalu” – rekao je Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik.

Veseloj atmosferi protkanoj zaraznim irskim melodijama, prethodio je nastup somborske grupe The Hat Matters.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar