(VIDEO) Gradskoj upravi Sombor dodeljena licenca za uvođenje četbot aplikacije MIA

U prostorijama gradske uprave Sombor održana je svečana dodela licence za uvođenje četbot aplikacije MIA (Municipal inteligent asistent), koja će služiti kao neprekidna servisna podrška građanima i privredi, kroz mogućnost komunikacije preko omiljenih kanala kao što su Viber, Facebook, Messenger i web stranica grada Sombora.

Više o uvođenju četbot aplikacije govorila je zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica i direktorka za dobru upravu u NALED-u Ana Ilić.

“Dragon nam je da Sombor kao grad ide u korak sa vremenom i sa novim tehnologijama, s toga uvođenjem ove četbot aplikacije kao nove platform komunikacije sa građanima koja će omogućiti bržu, bolju, efikasniju komunikaciju i dostupnost našim građanima sve usluge sa Gradskom upravom. ” – rekla je Tica.

„Nama u Naledu je izuzetno drago što je Grad Sombor jedan od prva dva grada u Srbiji pored Šapca koji uvodi četpot tehnologiju, to je moderna, savremena tehnologija i novi način komunikacije Gradske uprave sa privredom i sa građanima.
Proteklih godinu dana u saradnji sa partnerima na ovom projektu, GIZ-om na prvom mestu, SAGOM i ostalim gradovim koji učestvuju kao pilot gradovi. U ovom projektu NALED je radio na izradi tehnologije, analizi i obučavanju zaposlenih u Gradskoj upravi, da se primenom ove tehnologije omogući komuniciranje građana i privrede kroz moderne kanale komunikacije i da se pitanja i odgovori mogu obavljati na dalje 24h, sedam dana u nedelji, na jedan efikasan, moderan način“ – između ostalog istakla je Ana Ilić.

Događaju su prisustvovali i projektni menadžer u GIZ-u Zoran Jakovljev i direktor Divizije Softverska rešenja kompanije SAGA Milan Jevtić.

Projekat unapređenja opštinskih usluga u Srbiji i BiH uvođenjem četbot aplikacije za opštinske usluge sprovode GIZ, SAGA, NALED i Privredna komora Republike Srpske, u okviru develoPPP programa, koji sprovodi GIZ po nalogu Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar