(VIDEO) Goran Milojević na funkciji sportskog direktora FK “Radnički 1912”

Uprava somborskog fudbalskog srpskoligaša se nemiri sa lošim i ispod svih očekivanja, startom u novoj sezoni. Trener Dušan Jevrić je zamenjen već posle drugog poraza, a novom Igoru Radusinoviću, treba veća podrška kako bi ekipu vratio na kolosek od prošle sezone.

Novi potez uprave je taj da je za pojačanje u stručnom štabu doveden kao sportski direktor kluba bivši fudbaler “Crvene Zvezde” i “Partizana”, iskusni fudbalski internacionalac i trener – Goran Milojević.

Milojević je igrao u “Crvenoj zvezdi” od 1982 do 1988, da bi tada prešao u “Partizan” gde se zadržao dve sezone. Posle ga put vodi u Francusku, pa Španiju gde je 1998. i završio igračku karijeru. U karijeri je imao i 2 nastupa za državnu reprezentaciju. Ostaje u fudbalu kao trener. Vodio je “Železnik”, “Rudar” iz Pljevalja, “Radnički” iz Obrenovca, “Smederevo”, španske klubove “Meridu” i “Atletiko Baleares”, a radio je i u Slovačkoj.

Bio je trener “BSK” Borče, “Mladosti” iz Podgorice, i “Mornara” iz Bara. 2019. godine je bio na mestu selektora reprezentacije Filipina.

„Gledao sam nekoliko utakmica ove ekipe i malo mi ovo novina jer sam uglavnom pratio viši rang takmičenja u poslednje vreme. Ali fudbal je svugde isti, nema tu velike razlike, zna se šta u fudbalskim rangovima pravi razliku. Ova sezona je počela neuspešno za ovaj klub i evo na poziv prijatelja došao sam da probam da pomognem. Ima ovde kvaliteta, ali mora mnogo da se radi. Izgubljeno je puno bodova ali ostalo je još sedam kola do kraja prvog dela i moraju se greške ispraviti i zauzeti mnogo bolja pozicija na tabeli pred zimsku pauzu i onda pripremati ekipu za drugi deo lige. Mora mnogo da se radi. Već u subotu ne smeju da se ponavljaju greške iz prethodnih utakmica, svako mora dati svoj maksimum u svakom momentu na terenu, i ako kvaliteta ima, a ima ga, mora doći do rezultata“, ističe Goran Milojević.

Kao pojačanje u stručni štab i podršku mladom Radusinoviću doveden je Sreten Jele Vilotić, do jučerašnji trener ekipe “Stanišić 1920”, koja je veoma lako prošla područni ligaški rang i sada je na liderskoj poziciji Vojvođanskog Severa.
Vilotić je iz dobro poznato ime iz somborskog fudbalskog okruženja, bivši igrač i trener apatinske “Mladosti” i “Radničkog” Sombor, vodio je veoma uspešno ekipu “Bratstvo 1946” iz Prigrevice u Srpskoj ligi, a “Stanišić 1920” doveo u Vojvođanski rang.

„Prvo da se zahvalim na poverenju koje mi je ukazano da pomognem ekipi koja zaslužuje mnogo bolji rejting koji trenutno ima. Imam iskustva, vodio sam ekipu iz Prigrevice već u Srpskoj ligi i mislim da mogu da poognem. Imam to zadovoljstvo da je tu sada došao i čovek kao što je Goran Milojević i što mogu da mu budem na raspolaganju da pomognem koliko mogu“, Sreten Jele Vilotić

Očekivanja Igora Radusinovića su da ekipa posle ovih promena mora da krene boljim putem.

„Nadam se da će dolazak nekadašnjeg iskusnog igrača i trenera Gorana Milojevića inspirisati ekipu tj. igrače i biti im dodatni motiv da promene neke stavove u igri koji su nam doneli ovu poziciji. Respekt prema Goranu mora da postoji i verujem da će se krenuti uzlaznom linijom u nastavku prvenstva“, završava Igor Radusinović.

Na prvom sastanku sa igračima, svima je predstavljeno šta se očekuje od njih, počev od zalaganja na terenu do ponašanja u svlačionici i van terena.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar