(VIDEO) Fudbalski klub „ŽAK“ organizovao 2. Memorijalni turnir u fudbalu „Mile Resanović“

U čast dugogodišnjeg trenera i sportskog radnika Fudbalski klub „ŽAK“ organizovao je proteklog vikenda turnir u fudbalu pod nazivom „Mile Resanović“. Na stadionu kraj pruge u dva dana takmičila se 31 ekipa sa više od 350 fudbalera starosti od 2009. do 2014. godišta.

Predsednik FK „ŽAK“ je istakao veliko zadovoljstvo što se ovakav turnir održava po drugi put i što će sigurno prerasti u tradiciju. Važno je istaći to što se organizuje pod imenom jednog divnog čoveka koji je dao ogroman doprinos somoborskom fudbalu uopšte i što su čelnici Grada i Sportskog saveza dali veliku podršku. FK „ŽAK“ od pre par godina postaje odličan primer dobrog rada posebno sa najmlađim generacijama.

„Škola fudbala FK „ŽAK“ napreduje samo tako. Klub je stabilizovan posle nekoliko godina stagniranja, vratilo se nekoliko igrača i uzelo učešće u radu sa najmlađim selekcijama. Puno nam je planova na stolu, počev od poboljšanja uslova na samom stadionu, do jačanja trenerskog kadra. Imamo podršku Gradske uprave i nadam se i verujem da ćemo opravdati sva njihova ulaganja. Ovaj turnir je upravo primer da radimo dobro“, ističe Vladimir Marjanac – predsednik FK „ŽAK“.

Turnir se igrao dva dana i zbog velikog broja turnira u istom terminu veći deo ekipa je bio iz somborske opštine.

„Ovaj turnir iz godine u godinu će rasti sigurno. Puno je ovakvih turnira u okruženju i nije lako okupiti svu tu decu koja su željna utakmica. „ŽAK“ radi odlično, pravi su primer dobrog rada, za pohvalu je to što su se vratili igrači i preuzeli stvar u svoje ruke“, ističe Slavko Antić – FK „Radnički 1912“.

„Ja sam i počeo u fudbalu kod trenera kojem je ovaj turnir posvećen Mileta Resanovića i baš mi je drago što sam ovde i vidim kako je organizacija odlična. Bila je i prošle godine, sve je pripremljeno za ovu decu da imaju pravi doživljaj kojeg će se sećati dugo godina. Jednostavno nemam ni jednu primedbu“, rekao je Damir Vuković – FK „Radnički 1912“.

„Bili smo ovde i prošle godine i mislim da su podigli nivo organizacije. Svaka im čast, deca su oduševljena a to je najvažnije. „ŽAK“ je pravi primer dobrog rada sa najmlađim selekcija“, ističe Miloš Kekić – FK „Orange“.

„Resanović je jedno vreme bio i moj trener i mislim da je ova organizacija za primer i po imenu turnira i po dobroj organizaciji, svaka im čast i uvek ćemo se odazvati“, rekao je Dejan Žakić – FK „Spektar“.

„Resanović je izveo na dobar put mnogo fudbalera pa i mene. I sigurno će se klubovi uvek odazivati na njega jer organizacija u ove dve godine je odlična“, zaključuje Mladen Vuković – FK „Internacional“.

Ovaj turnir ostaće svim fudbalerima u sećanju pre svega kao dobro druženje i zabava, koja je na kraju nekome donela i pehare i medalje. Ali svi treneri su priznali da rezultat nije bio u prvom planu na ovom turniru, koji je pravi primer kako se organizuju ovakve sportske manifestacije.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar