(VIDEO) Francuzi snimaju dokumentarac u Zoo vrtu „Miki“ u Kolutu

U Zoološkom vrtu „Miki“ već mesec dana boravi filmska ekipa iz Francuske koja snima dokumentarni film o Milanu Miriću i njegovom životinjskom carstvu. Ekipa televizije „Somor, tokom snimanja segmenta za poljoprivrednu emisiju, imala je priliku da prisustvuje snimanju, ali i da učestvuje u istom.

Iskoristili smo priliku i popričali sa mladim umetnicima iz Marselja. Zanimalo nas je kako su saznali za Mikija i njegov zoološki vrt.

„Prvo smo čuli priču vezanu za Liberland, a budući da se bavimo snimanjem dokumentarnog filma odlučili smo da dođemo i upoznamo te ljude, ali nismo pronašli ništa zanimljivo u toj temi. Umesto toga zaljubili smo se u ovaj predeo. Sprijateljili smo se sa ljudima iz Bezdana, Koluta i Sombora i tako je do nas došla priča o Mikiju. Počeli smo malo po malo da snimamo njegovu priču i sada dolazimo skoro svake godine da posetimo naše prijatelje i tada snimamo i Mikija u različitim godišnjim dobima“, istakao je Pierre Tremerel.

Pitali smo naše sagovornike kako se provode tokom snimanja dokumentarca u Kolutu.

„Veoma mi se dopada ovo mesto, obožavam da fotografišem i snimam. Imamo veliku slobodno, naravno pod uslovom da poštujemo životinje i njihov prostor. Moram da se zahvalim i Mikiju koji je dobar domaćin i sajno objašnjava sve o životinjama“, rekla je Camille Holtz.

„Veoma mi se dopada palm kakadu papagaj. Toliko mi se dopada da sam uradio i tetovažu, evo nije problem da vam je pokažem. Ovo je moja omiljena životinja iz Zoološkog vrta „Miki“, dodaje Pierre.

Takođe, zanimalo nas je u kojoj je projekat trenutnoj fazi, budući da su film snimali iz nekoliko navrata.

„To još uvek ne znamo, za sada je to lični projekat. Imamo snimke iz različitih godina i godišnjih doba, pa ćemo na samo kraju videti da li ćemo napraviti dokumentarac. Veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da izbliza snimamo životinje, pa iako nemamo najkvalitetniju opremu osećamo se kao ekipa BBC-ja“, završava Tremerel.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik