(VIDEO) FK “Internacional” vicešampion Sportskih igara mladih 2021.

Generacija fudbalera 2010. godina FK “Internacional” iz Sombora osvojila je 2.mesto na finalnom turniru Sportskih igara Mladih koje je održano 5.i 6.jula na Zlatiboru.

Do finalnog turnira, ekipa kluba koju vodi osnivač i glavni trener Mladen Vuković, došla je osvajanjem prvog mesta u Zapadnobačkom okrugu i kasnije kvalifikacionog turnira u Sremskoj Mitrovici, gde su nadmoćno osvojili prvo mesto i tako dobili priliku da idu na Zlatibor. Savladane su ekipe iz Zrenjanina, Kikinde, i u finalu Šida i to bez primljenog gola.

Na Zlatiboru u 1/4 finala pobeđena je ekipa “Zlatibor Čajetina” rezultatom 1 : 0, a do finala se došlo pobedom u 1/2 finale nad ekipom “Aerodrom Kragujevac” rezultatom 3 : 0. U finalu posle velike borbe i mnogo promešenih šansi izgubljena je utakmica od FK “Priboj 033” rezultatom 1 : 0.

U svakom slučaju ovo je veliki uspeh za ove sjajne dečake i veoma sam ponosan na njih, rekao je Mladen Vuković.

Za FK “Internacional” igrali su sledeći igrači : Rastko Kosanović, Miljan Abramović, Andrej Redžić, Vid Matarić, Stefan Moravčević, Marko Špišak, Aljoša Petrović, Aleksandar Mikać, Jovan Puhalo i Aleksa Kukić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar