(VIDEO) Drugi vikend „SOS Lige Budućih Šampiona – Sombor 2020/21

14. i 15. novembra na terenu „Oranž Arene“ odigran je drugi vikend turnira u malom fudbalu „SOS Liga Budućih Šampiona“ Sombor 2020.
Tokom dva dana na programu je bilo 14 utakmica. Podsetimo da zbog situacije sa pandemijom virusa Covid 19, organizacija je takva da samo dve ekipe mogu biti u Sportskom objektu u svlačionicama i na terenu i da sledeće ulaze u objekat kada prethodni izađu. Publike uz teren nema a ko želi može pogledati utakmice u prostorijama kafea na Tvu uz obavezno pridržavanje distance i nošenja zaštitne maske. Budućim šampionima u fudbalu to ne smeta puno jer je očigledno da su se zaželeli fudbala jer su mečevi veoma interesantni i puni golova.

U subotu su na teren izlazile ekipe iz Sombora „Spektar“ , „Radnički“ , „Internacional“, „Radnički 1912“ i „Oranž“ kao i ekipe „Mladost“ iz Apatina i „TSC“ iz Bačke Topole. Postignuti je 46 golova a najefikasnija je bila ekipa 2008 godište „Radnički 1912 A“ koja je pobedila svoje vršnjake iz somborskog „Radničkog“ sa 18 : 1. Moramo napomenuti da je pobednička ekipa sastavljena od igrača koji su doneli zlatnu medalju sa ovogodišnje završnice SOS lige na Zlatiboru. U istom godištu odigrana je još jedna utakmica, ekipa „Radnički 1912 B“ pobedila je „Oranž“ sa 3 : 2. Po dve utakmice su odigrale ekipe „Mladosti“ iz Apatina i „Spektar“ i ostvarile 1 pobedu i 1 poraz. „TSC“ i „Radnički“ 2010 godište su odigrale nerešeno a debitant na turniru ekipa „Internacional“ 2010godište je izgubila od „Mladosti“ sa 1 : 0.

Mladen Vuković osnivač i trener Fudbalskog kluba „Internacional“, dugogodišnju fudbalsku i trenersku karijeru po somborskim klubovima zamenio je radom u klubu koji je sam osnovao 1.juna ove godine.

“Školu fudbala sam otvorio po nagovoru prijatelja 1.jula ove godine. Radio sam u mnogim klubovima i školama fudbala i evo sada sam odlučio da sam krenem u taj posao i prenesem svoje znanje i iskustvo. Veliki odziv dece uslovio je da imam sada i 4 trenera jer ne mogu sve sam da postignem. Radimo punom parom u ovom zimskom periodu u Gradskoj hali utorkom, četvrtkom i petkom od 15 časova. Trenutno imam u klubu 50 dečaka i 3 devojčice. Sa ovom decom sa kojom sada radim sam izuzetno zadovoljan, ima talenata i biće tu fudbalera. Ovde učestvujemo sa 5 ekipa u generacijama 2010, 2011, 2013, 2014 i u 2015”, istakao je Mladen Vuković, osnivač i trener FK „Internacional“ Sombor.

U nedelju na zelenom terenu „Oranž Arene“ još sedam utakmica i 75 golova. Ekipe „Oranž“ 2009, „Olimpik“ Apatin 2012 i “Spektar“ 2008. baš su napunile mreže svojih protivnika dajući im 10 i više golova a samo malo manje efikasni su bili fudbaleri „Korduna“ iz Kljajićeva i „TSC“ iz Bačke Topole. Po prva dva vikenda održana u Somboru može se zaključiti da će ova sezona iako sa manje ekipa bilti obeležena sa rekordnim brojem golova.Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar