(VIDEO) Dodeljeno još 200 auto – sedišta za decu

U dvorištu zgrade Skupštine grada Sombora uručena su poklon auto – sedišta za decu rođenu u 2022. ili 2023. godini, za prvih 200 roditelja/staratelja koji su se prijavili na Javni poziv koji je raspisao Grad Sombor.

Auto sedišta su podelili članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora, na čelu sa predsednikom Saveta, gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

“Pre mesec dana podelili smo sedišta za prvih sto beba, sada smo podelili još dvesta auto-sedišta. Cilj svihnas u Savetu za bezbednost saobraćaja je da ovaj broj iz godine u godinu raste dok sve i jedno dete na teritoriji grada Sombora ne dobije ovo auto – sedište. Apsolutni cilj svih nas je bezbednost naših najmlađih učesnika u saobraćaju i mogu da najavm da ćemo i danas raspisati konkurs za podelu dvesta sedišta za bicikle. U toku su edukacije po vrtićima, na jesen nas očekuje podela opreme i prsluka za naše najmlađe kao i opemanje naših đaka prvaka. Nastvaljamo sa uređenjem zona škola i očekujem da u narednom periodu pored svih ovih aktivnosti krenei uređenje biciklističkih staza kako bi naši biciklisti bili bezbedni u saobraćaju. Svakako da tu su i naši dragi penzioneri i u julu nas očekuju lepe akcije i aktivnosti sa našim najstarijim sugrađanima” – istakao je Ratković.

Podeli auto-sedišta prisustvovali su i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora Đorđe Zorić, Rosana Krstić, Staša Kovačević, Momir Mioković i Zdravko Pupovac.

Roditeljima veoma znače ovakve akcije našeg Grada. Jedan od roditelja kaže da ovakvi pokloni od grada mnogo znače, s obzirom da su visoke cene sedišta.

Sedišta su kupljena sredstvima prikupljenim od naplaćenih saobraćajnih kazni nesavesnim vozačima.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar