(VIDEO) Đuro Borbelj i Katarina Pohold pobednici 25. Dunavskog polumaratona

Članovi ARK “Somaraton” našli su se kao i svake godine, među učesnicima ovoga puta jubilarnog 25. Dunavskog polumaratona u Apatinu.

Najuspešniji somaratonac odnosno somaratonka je bila Tijana Kabić koja je trku završila na trećem mestu u ženskoj konkukrenciji i pridodala još jedno pobedničko postolje ove godine. Kod muškaraca najbrži član Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ bio je James Innes koji je 21 kilometar završio za sat vremena i dvadest i pet minuta što je novi lični rekord mladog somaratonca koji u svojoj prvoj trkačkoj godini ne prestaje da ređa sve bolje rezultate. James je trku završio na 15. mestu od 350 finišera polumaratonske trke. Pobednici 25. Dunavskog polumaratona u Apatinu su Đuro Borbelj iz Apatina i Katarina Pohold iz Novog Sada.

U polumaratonskoj trci u svojim kategorijama od “somaratonaca” osvojili su drugo mesto Robert Lalić, Suzana Filipović, Arpad Šarkezi i Boško Jerković. Na trci od deset kilometara u svojim kategorijama prvo mesto osvojila je Danica Grujić Firanj a drugo mesto Radmila Milašinović i Đorđe Rackov. Polumaraton su istrčali i Dejan Nikolić, Davor Petrik, Zoran Nikolić, Željko Lemić, Miloš Šešlija, Zoran Boca, Ilja Zvekanov, Srđan Sajlović, Nataša Stojičić, Srđan Buzadžić, Tijana Odobašić, Bogdan Nikolić, Dejana Štafer, Aleksandar Krneta i Nenad Glušac. Trku na 10 kilometara istrčali su Miloš Jandrić i Dragan Kolarić a “štafetnu trku” trčali su Ivan Janković, Lazar Jeftić kao i Mina Bošnjak.

Trka u susednoj opštini svake godine privlači veliki broj trkača pa je tako bilo i ove godine, čak šest stotina finišera po izuzetnom leppom vremenu prošlo kroz cilji koji se tradiconalno nalazio kod Banje “Junaković”.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar