(VIDEO) Đaci prvaci i ove godine dobili drvo generacije

I ove godine, sada već tradicionalno Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor u saradnji sa JKP „Zelenilo“ Sombor, a uz podršku grada Sombora, poklanja đacima prvacima drvo generacije u okviru istoimene manifestacije.

Svi učenici prvog razreda osnovnih škola u Somboru i naseljenim mestima koja pripadaju Gradu dobijaju na poklon po jedno drvo i tablu sa natpisom „Drvo generacije 2021/2022“.

Imali smo priliku da prisustvujemo sadnji u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar”.

„Ovo je treća godina za redom da „Kulturni centar“, naravno uz ogromnu podršku Grada Sombora a u saradnji sa gradskim „Zelenilom“ organizuje manifestaciju „Drvo generacije“.

Znači ove godine 2021/2022. đaci prvaci. Evo nas ovde u školi „Ivo Lola Ribar“, đaci prvaci su upravo dobili svoje drvo generacije. Ja se nadam da će oni da čuvaju svoje drvo, da ga vole i da brinu o njemu i da će jednoga dana kada oni porastu, da i drvo bude veliko i da će možda moći da dođu ovamo i da uživaju u njegovom hladu i da se sećaju kako su bili mali i kako su sadili drvo sa nama.

Ono što se takođe nadam jeste da će njihovi učitelji, kasnije nastavnici da se potrude, da im kažu nešto više o ekologiji i o tome koliko je drveće važno za nas.

Meni je takođe drago što vidim da i „Gorani“ vredno rade u Somboru, videla sam da je naš gradonačelnik sadio drvo, tako da naprosto mislim da negde idemo u tom pravcu pojačavanje ekološke svesti i drago mi je što deca i odrasli vole ovu manifestaciju. Moram da kežem da je meni ovo jedna od omiljenih manifestacija „Kulturnog centra“.

Ova manifestacija se organizuje u svim Somborskim školama, što znači u dvadeset i jednoj školi. To nisu samo škole koje su u Somboru, već i one koje pripadaju naseljenim mestima“ – istakla je Vesna Šašić, direktorica KC „Laza Kostić“.

U sklopu manifestacije, biće organizovane i školske izložbe dečijih radova na temu „Dobro drvo“, a najbolji radovi đaka prvaka biće deo postavke zbirne izložbe posvećene manifestaciji.

Izložba će biti otvorena 23. decembra u Maloj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar