(VIDEO) Dečja predstava „Elza i zaleđeni Hans“ odigrana u Somboru

Tokom proteklog vikenda u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ izvedena je predstava za decu „Elza i zaleđeni Hans“.

Predstava čiji tekst potpisuje Jovana Petronijević nastala je po motivima Andersenove bajke i crtanog filma „Zaleđeno kraljestvo, a za režiju zadužena je Nina Grahovac.

U predstavi igraju Jovana Petronijević, Saša Đurašević, Nina Grahovac i Jovan Ljubenović.

„Moji sestrići i sestričine su gledali crtani film „Zaleđeno kraljevstvo“ i onda sam videla to uopšte nije obična bajka nego da ima duboku tematiku koja se bavi ljubavlju, davanjem, da kroz porodicu se vidi taj odnos između sestara, tako da sam došla na ideju da napišem tekst u stihu sa svojim prijateljem Milutinom Batom Karadžićem, on je iz Favi teatra, i onda smo počeli da radimo i mogu vam reći da je saradnja divna, a predstava je doživela veliku gledanost“, ističe Jovana Petronijević, glumica.

„Predstava je interaktivna i izaziva baš lepe reakcije. Namerno je tako napravljena, ne u smislu da deca non stop komuniciraju sa nama, ali imamo izrežiranih par mesta gde namerno ostavimo njima komunikaciju da se oni uključe da oni, da kažemo, počnu da navijaju. Mališani su oduševljeni kako predstavom tako kostimima.

Kulturni centar „Laza Kostić“ za jun mesec pripremio je brojna iznenađenja kada je reč o predstavama za decu.

„Doneli smo odluku da ceo jun posvetimo našim najmlađim sugrađanima, te u to ime svake subote u terminima od 17 i 19 časova deca i roditelji mogu da vide najrazličitije vrste predstava. Počeli smo prošle subote, imali smo goste iz Beograda – predstavu „Hrabri krojač“ Maximus teatra, ove subote na programu je „Elza i zaleđeni Hans“ Favi teatra iz Beograda, sledeće subote deca će moći da vide „Ser Žileta“ po čuvenom crtanom filmu „Ser Žile i snebivljiva aždaja“ pozorišta „Drama-lama“ iz Beograda, potom dolazi predstava „Pipi duga čarapa“ pozorišta „Čarapa“ iz Beograda i na kraju pozorište „Una Saga Serbica“, sa kojim već dugo sarađujemo, izvodi predstavu „Aladin“.

Nakon toga kao i svako pozorište imaćemo letnju pauzu i negde sredinom septembra počinjemo sa repertoarom koji će tada biti konstantan – najmanje dva puta mesečno za naše najmlađe sugrađane prikazivaćemo predstave za decu“ završava Vesna Paštrović, direktor Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik