(VIDEO) Brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar u Stanišiću

U sredu oko devet sati ujutru planulo je rastinje na nekoliko zapuštenih placeva u Karađorđevoj ulici u Stanišiću, ali je brzom intervencijom lokalnih i vatrogasaca iz Sombora, širenje plamena zaustavljeno je nadomak kuća u ovoj ulici.

„Požar je bio blizu kuća u Karađorđvoj ulici gde je svaka druga kuća napuštena, imali smo sreće što je imao ko da javi dok se požar nije raširio i otišao dalje. Problem bi bio da je požar izbio u selu, gde ima više ljudi, imali smo i takvih situacija, zato mi apelujemo na nadležne, mi uvek moramo biti spremni. Nisu ljudi uzalud pre stotinu godina osnivali Dobrovoljna vatrogasna društva koja su tu i koja mogu brzo da izađu na teren, jer profesionalna vatrogasna jedinica kaže da im treba minut po km, pa vidite vi šta za 25 minuta može da se desi i šta mi ovde možemo da uradimo“, istakla je Dragana Đapić, DVD Stanišić.

Razloga za zabrinutost ovim poljskim požarom, koji je došao nadomak kuća u stanišićkoj Karađorđevoj ulici, imala je Aranka Simić, koja je sa svojom sestrom kao suvlasnicom roditeljske kuće među prvima bila na licu mesta.

„Problem je nekoliko kuća u nizu u ovoj ulici, koje su odavno napuštene i čiji naslednici žive ili u Somboru ili negde dalje, pa su njihova takozvana donja dvorišta potpuno zarasla u visoki korov koji je sada suv i lako zapaljiv. Mada ni ja ni sestra ne živimo u ovoj kući održavamo dvorište, čak i kosimo nekoliko metara komšijske zapuštene livade ne bi li sprečile upravo ovakve događaje, ali eto vidite, da nema intervencije vatrogasaca nisam sigurna da ne bi i naša kuća sada bila u plamenu“, završava Aranka.

Redakcija

Redakcija