(VIDEO) Borislav Staničkov ovogodišnji dobitnik Plakete „Venac slobode – Radomir Drakulić“

Plaketa „Venac slobode“ – Radomir Drakulić“, koja se dodeljuje stvaraocima i društvenim radnicima koji neguju rodoljubivu misao, ove godine dodeljena je Borislavu Staničkovu, diplomiranom politikologu i dugogodišnjem društvenom radniku.

Antifašistička tribina održana je u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, povodom sećanja na Batinsku bitku i stradanje pesnika Radomira Drakulića u nacističkom logoru 1944. godine, i povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Manifestaciju su organizovali Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor i Udruženje građana „Ravangradsko proleće“.
Žiri u sastavu prof. dr Stojan Berber, profesor Branislav Ćurčić i Vesna Šašić, dramska umetnica i direktorica Kulturnog centra, odlučio je da ove godine plaketu ponese društveni radnik Borislav Staničkov, diplomirani politikolog.

Direktorka Šašić rekla je da joj je izuzetna čast što je ova plaketa otišla u ruke upravo Borislavu Staničkovu, zahvalivši se na svim godinama saradnje i na ogromnoj podršci, istakavši da je zaista mnogo uradio i za Kulturni centar, za kulturnu našeg grada, za obrazovanje i za celu zajednicu.

A koliko znači jedna ovakva nagrada, rekao nam je upravo Borislav Staničkov.

“Mnogo. Zaista mnogo znači. Ne samo zbog toga što sam je ja lično dobio nego što su na ovaj način tu nagradu dobili svi moji saradnici, svi oni koji su sledili moj put i svi oni čiji sam ja put sledio. Kao što je i rekao gospodin Ćurčić, moj profesor, razredni starešina je bio jedan od utemeljivča, pored onoga što sam stekao u porodici.

A što se tiče nagrade, dobiti bilo kakvu nagradu u Somboru je velika stvar jer Sombor je grad tradicije i kulture i pre svega grad multikulturalnosti” – rekao je dobitnik plakete Borislav Staničkov.

Ovogodišnji program vodio je književnik David Kecman a ceo događaj upotpunile su izvedbe članova Mešovitog hora Somborskog pevačkog društva.

Aleksandra Pataji

Aleksandra Pataji


Novinar