(VIDEO) Bogat prateći program na 4. Somborskom filmskom festivalu

Tokom 4. Somborskog filmskog festivala, koji će biti održan od 11. do 15. jula, pored odličnih filmova u nekoliko selekcija, posetioci će imati priliku da uživaju i u bogatom pratećem programu.

„Ono što je takođe značajno jeste da ove godine festival ostvaruje saradnju sa Fakultetom dramskih umetnosti i da nas u Gradskom muzeju Somboru, 12. jula, očekuje velika izložba „Vek i po srpske škole glume“.

„Espreso u 11″ predstvalja naše prateće programe, ove godine nas očekuje zaista vrhunski program. Filmski centar Srbije predstaviće nam se sa verovatno pet izdanje, koja još uvek nisu sva imala prelom, mi smo najavili dva tokom festivala, ali svakako će se urednik izdavaštva potruditi da donese pet.

Takođe Niški kulturni centar sa kojim sarađujemo od početka tj. od osnivanja festivala predstaviće nam se sa dva izdanja.
Ono što do sada nismo imali jeste promocija jednog kratkog filma, ovaj put film je posvećen našem najznačajnijem šahisti Svetozaru Gligoriću“, ističe Vesna Šašić, direktorica Kutlurnog centra „Laza Kostić“ Sombor.

Filmski festival biće završen muzičko scenskim programom pod nazivom „Filmski kabare“ u kojem učestvuju Mina Lazarević, Ivana Knežević i Žarko Stepanov.

„Na zatvaranju Filmskog festivala imaćemo koncert, koji do sada nije viđen u Somboru. Nastupiće prvi solisti Pozorišta na Terazijama – Mina Lazarevića, Ivana Knežević i Žarko Stepanov. Tu neće biti samo filmske muzike, već nas očekuju i glumački delovi“, zaključuje Šašić.

Marko Lončar

Marko Lončar


Glavni i odgovorni urednik