(VIDEO) BK „S Team“ ove godine obeležava jubilej 10 godina od osnivanja

Krajem septembra 2010. godine u Somboru je osnovan Biciklistički klub „S Team“. Marko Sudarić, Srđan Omaković uz podršku Mikana Radovanovića osnivaju klub sa željom da njihov grad Sombor, čiji je simbol bicikli, dobije jedan SUPER biciklistički klub kojeg će krasiti iskrenost, transpatentnost i poverenje svih članova. I dobio ga je. Danas je „S Team“ po osvojenim medaljama jedan od najuspešnijih klubova u Somboru, Balkanu, Južnoj Evropi.
Između ostalog pitali smo Marka Sudarića, na čega je najviše ponosan u svom radu u koji ulaže veliku energiju a bogami i sredstva. Biti omiljeni profesor u Gimnaziji, trener u uspešnom klubu, selektor juniorske reprezentacije Srbije u biciklizmu uz to sve i porodičan čovek sa dvoje male dece nije kako.
„Na ono na čega sam najponosniji su deca koja su izašla iz kluba. Nedavno je na društvenim mrežama izašla slika iz 2013 godine na kojoj je čini mi se devetoro dece. Jedan je sada profesionalni biciklista – Veljko Stojnić, jedan momak radi, a svi ostali su završili ili završavaju fakultet. To je najveće bogatstvo, kontakti sa tim ljudima u koje si ugradio sebe i deo svog života i ulepšao im mladalački period života u kojem možda ne bi bili tako uspešni da se nisu bavili sportom i bili deo našeg kluba“, rekao je Marko Sudarić.
Iz razgovora sa Markom izdvojićemo ovom prilikom još odgovor na pitanje kakva je bila ova jubilarna godina za somborski „S Team“.
„Ove godine na sreću sa obzirom na situaciju sa virusom, održana su sva Prvenstva. MI smo osvojili 22 državne medalje i sa njima nam je bilans 189 državnih medalja za 10 godina. Sa obzirom da smo na početku osvajali po samo nekoliko medalja, možemo reći sada da nam je prosek preko 20 medalja godišnje u svim uzrasnim kategorijama i u muškom i u ženskom biciklizmu. Kada tome dodamo i 18 Balkanskih medalja mi smo najuspešniji biciklistički klub na Balkanu i Južnoj Evropi. Sada smo prepoznatljivi na svim takmičenjima. Za neke naše takmičare kada se pojave na startu, slede komentari „ jaoj došao je taj i taj, opraštamo se od jedne medalje i slično, to je nešto na šta smo ponosni i mi njihovi treneri a i sama deca“, zaključuje Sudarić.
Kompletan razgovor sa Markom Sudarićem o prvih 10 godina jednog od najuspešnijih somborskih klubova, kao što smo rekli, videćete u emisiji „Reč,dve“ koja će se emitovati na programu televizijeTV Sreće u subotu, 21. novembra, sa početkom u 17 časova i 30 minuta.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar