(VIDEO) BK “S Team” na Državnom prvenstvu – Mihajlo Stolić dve zlatne medalje

Članovi Biciklističkog klub “S Team” za vikend su vozili Državno prvenstvo u Erdeviku.

U prvom delu takmičenja koje je voženo u disciplini hronometar osvojeno je 5 medalja i to 3 zlatne i 2 bronzane. Zlatne medalje su osvojili u svojim uzrasni kategorijama Aleksandra Stanić (WU15), Bojana Vujasinović (WU19) i Mihajlo Stolić (U19), dok su bronzane osvojili Ivana Vilim (WE) i Dario Cigić-Parčetić (U17).

U drugom delu takmičenja, vožnji na drumu, Mihajlo Stolić je osvajanjem zlatne medalje potvrdio da je u svom uzrastu, 19 godina, jedan od najboljih biciklista u Srbiji.

Sara Počuča (BTC City Ljubljana) i Veljko Stojnića (Vini Zabù) somborci, bivši članovi “S Teama” koji sada voze za inostrane ekipe, takođe su bili deo ovogodišnjeg Državnog prvenstva.

Sara Počuča je u prvom seniorskom nastupu došla do svoje prve titule u vožnji na hronometar i u ovoj kategoriji, dok je u drumskoj trci jedina uspela ispratiti šampionski beg Jelene Erić (Movistar Team), te sa srebrom upotpuniti odličan nastup u slovenačkom dresu.

Stojnić je u trci seniora, možda najboljoj u proteklih desetak godina, osvojio bronzu. Bronzu zlatnog sjaja. Za druge je samo još jedan nastup na državnom prvenstvu, a za njega više nego uspešan veliki povratak posle teškog pada i preloma u martu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar