(VIDEO) Biciklisti ekipe “S Team” dominirali na biciklističkoj trci u Odžacima

Biciklistički klub „S team“ osvojio je 13 medalja na Međunarodnoj biciklističkoj trci „Velika nagrada Odžaka – Kup Srbije 2021“, koja je ujedno bila i Vojvođansko prvenstvo u drumskoj vožnji.

Ivana Vilim je trku za Kup Srbija završila kao prva u kategoriji seniorki do 23 godine, a kao druga u generalnom plasmanu seniorki. Najbrži senior je bio nekadašnji član somborske ekipe, Veljko Stojnić, koji je ovog puta vozio u dresu kluba iz Italije. Srebrne medalje u kategoriji juniora osvojili su Bojana Vujasinović i Nemanja Marković, dok je kadet Dario Cigić Parčetić bio treći.

Računajući plasmane za Vojvođansko prvenstvo u drumskoj vožnji bilans “S Teama” je sledeći: Senori Ivana Vilim i Kristian Antalović osvajaju srebrne medalje, zlato osvaja Nemanja Marković kod juniora, srebro Bojana Vujasinović i bronzu Igor Nadoveza.

Kod kadeta najbrži je bio Dario Cigić Parčetić, srebro osvaja Dušan Stanić, a bronzu Miloš Vasović.

Uz ovu trku bi trebalo izdvojiti težak pad somborca Igora Nadoveze. Izbegavajući auto u samoj završnici, koji se našao na stazi kada mu tamo mesto nije bilo. Srećom Igor je prošao bez preloma, ali sa povećim ogrebotinama i većom materijalnom štetom.

Treba napomenuti da bi uspeh „S teama“ verovatno bio još veći da je vozio i Mihajlo Stolić, ali on se nalazi na pripremama kadetske reprezentacije Srbije. Stolić sa najboljim biciklistima Srbije trenira za kraj leta, kada će na programu biti svetski kupovi, evropsko i svetsko prvenstvo.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar