(VIDEO) Atletski klub “Maraton” po osvojenim bodovima 21. klub u Srbiji

Atletski klub “Maraton” iz Sombora je završio takmičarsku sezonu i po tabeli uspešnosti koju je objavio Srpski atletski savez “Maraton” je napredovao u odnosu na prošlu godinu i u ukupnom poretku zauzeo 21. mesto podsetimo prošle godine je bio 24.

U Srbiji se takmiči ukupno106 atletskih klubova i za ovaj plasman boduju se nastupi u svim kategorijama na svim takmičenjima i na otvorenom i u dvoranama, u organizaciji Srpskog atletskog saveza. Sa obzirom da je poznato da somborski klub kao i većina manjih klubova nema seniora, nema tartan staze kao ni atletsku dvoranu za treninge u zimskim uslovima, da bodove osvajaju mlađi junior uglavnom na takmičenjima na otvorenom, ovaj rezultatski napredak u odnosu na prošlu godinu je izvanredan. Mora se istaći da gledano samo po nastupima na otvorenom somborski klub je po bodovima 14. u Srbiji.

Za sve ovo zaslužna je najviše Mira Trifunov , jedan od najboljih i najiskusnijih sportskih trenera i radnika u Somboru, žena koja uspeva da u skromnim uslovima sa svojim saradnicima stvara izuzetne sportiste sa jakom voljom i željom za uspesima na atletskim stazama. Oni posle odlaze svojim putem kao jake i zdrave ličnosti ali uvek dolaze novi.

Sadašnja generacija mlađih juniora predvođena Mihajlom Katanićem, Gregorom Sekulićem , Milošem Maksimovićem i Aleksandrom Negovanovićem uz “neke nove klince” zaslužuje da njihov talenat prati bolje uslovi za rad. Sa nadom da će tako i biti, somborski atletičari će i sledeće godine sigurno napraviti još nekoliko koraka ka vrhu liste uspešnosti klubova Srpskog atletskog saveza.

Recimo na kraju da je Atletski klub “Crvena zvezda” najuspešniji klub ove 2021.godine ispred “Vojvodine” Novi Sad i “Beogradskog atletskog kluba”.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar