(VIDEO) AK “Apatin” – Đuro Borbelj 4. mesto na Beogradskom polumaratonu

Članovi Atletskog kluba “Apatin” imali su zapažene nastupe protekle nedelje na takmičenjima širom Srbije.

Izdvojićemo 34. “Beogradski maraton i polumaraton”u kojem je kao I prethodnih godina nastupio je veliki broj članova AK “Apatin”. Najuspešniji je očekivano bio Đuro Borbelj koji je u konkurenciji 4000 polumaratonaca na 21 kilometar i 97 metara zauzeo visoko 4. mesto sa rezultatom 1 sat 14 minuta i 30 sekundi. Na istoj stazi lični rekord ostvario je Željko Peković, a u cilj su utrčali još Aleksandra Burkanović, Milica Marković, Marija Moskova, Aleksandar Maksimović, Radomir Topličanin i Svetozar Petrović, Spomenućemo i to da je pejsmejker u polumaratonskoj trci na rezultat 1 sat i 40 minuta imao Predrag Vejin. U maratonskoj trci na 42 km i 195 metara uspešan nastup imali su Zoran Radičanin, Živa Vijoglavin, a ulogu pejsmejkera imao je Predrag Knežević.

Borbelj je bio 4. a Boban Pantović 6., na Prvenstvu Srbije u trci na 24 sata,, koje je održano na Paliću. U trci na 12 sati koja se nije bodovala za Prvenstvo Srbije, drugo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Robert Čizmadija. Treba istaći da je ovo je bio prvi nastup zvaničan za oba takmičara u bojama Atletskog kluba “Apatin” i da je ulogu tehničkog delegata na Prvenstvu Srbije obavljao je Goran Čegar.

Apatinskih atletičara bilo je u i Kraljevu na Prvenstvu Srbije za seniore gde su nastupali Stajić Aleksandar i Nemanja Đurić kao i na Staroj planini na “Ultra trejl takmičenju Stara planina”, gde su bili , Aleksandar Štajfer, Marijana Mijatović, Branka Veličković Milica Pušara i Vesna Bogišić.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar