(VIDEO) 6. kolo Play off 2. MLS – KK „Joker“ : KK „Slodes“ 120:79

Košarkaški klub „Joker“ je još jednom dokazao da je najefikasnija ekipa u 2 Košarkaškoj ligi Srbije i da mu je mesto u višem rangu takmičenja. U Gradskoj hali u subotu u 6.kolu Play off „Joker“ je pobedio ekipu „Slodes“ iz Beograda rezultatom 120:79 (33:24, 26:21, 34:15, 27:19). Sigurna igra ekipe Nebojše Vagića od samog početka nije davala nikakvu šansu gostima koji su verovatno i znali da su došli u Sombor da časno izgube meč. Do „stotke“ se došlo već početkom 4 dela.
Tok susreta je dao treneru somborskih „žutih“ priliku da na teren izađe sa komplet ekipom na klupi i kako kaže svi su opravdali svoj nastup i jako je ponosan na njih.

„Kad se poslože sve kockice u smislu energije kod momaka koja traje kroz celo prvenstvo, momci se poštuju, dele loptu na sve strane, šutiraju odlično, fizički su spremni i njima izgleda sve lako na terenu. Nije bilo tako baš na početku, treba za to vremena, to dođe kad se se pored dobrih fizičkih sposobnosti dođe i mentalnog sklopa cele ekipe, a mi smo to postigli, oni se druže i van terena i jako smo svi ponosni na ovu ekipu“, ističe Nebojša Vagić.

Posle ovog trijumfa, „Joker“ je i praktično overio plasman u AdmiralBet KLS ali Vagić je ipak oprezan i kaže da nije još gotovo.

„Gledamo da odradimo do kraja pošteno, teoretski još imaju šanse i „Borac“ i „Pirot“ ako nas pobede sve utakmice, a mi izgubimo oni idu dalje. Dakle ako se fokusiramo i dalje maksimalno, onda neće biti problema. Ovo vam je kao u kvizu „Potera“, ako si siguran i sve znaš, pobeđuješ. „Borac“ jeste sada oslabljen sa nekoliko igraca ali i dalje je to dobra ekipa, „Pirot“ je ubedljivo poražen prošli put ali ostali smo čini mi se nekako nedorečeni i želimo sada da popravimo to. A onda možemo da slavimo i da se zahvalimo i publici i gradu i Nikoli Jokiću čije ime nosimo“, zaključuje Nebojša Vagić.

Najefikasniji u redovima Jokera bili su Marko Brečić 19 i Nino Čelebić sa 18 poena..Narednog vikenda se igra u Zemunu protiv ekipe „Borac“ koja je izgubila u Kragujevcu i tako i sve šanse za vrh tabele, a zatim sledi susret pred svojom publikom sa ekipom „Pirot“, i očekuje se velika fešta u Somboru.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar