(VIDEO) 4. Međunarodni turnir veterana u odbojci osvojila ekipa „Gračanica“ iz BiH

Za razliku od prethodne tri godine organizatorska ekipa na čelu sa inicijatorom ove izuzetne sportske manifestacije Ivanom Jozićem odlučila je da se prijavljene ekipe takmiče samo u miks kategoriji, tako da svaka ekipa mora imati na terenu najmanje 3 žene. U konkurenciji je bilo 15 ekipa koje su se takmičile u 3 grupe.

U prvoj grupi u Sportskom centru „Soko“ takmičile su se ekipe „Sose“ iz Sombora, „Piloti i Stjuardese“ iz Beograda, „Nikad nije kasno 1“ iz Tuzle, „Osijek 1“ i Subotica 1.

U drugoj grupi u Sali Gimnazije „Veljko Petrović“, takmičile su se ekipe „Subotica 2“, „Sremski Karlovci“, Pula“ , Niš“ i „Gračanica“ iz Bosne i Hercegovine.

U trećoj grupi u Sali OŠ „Nikola Vukićević“ takmičile su se ekipe „Godo Pab“ Sombor, „VIP“ Beograd, „Nikad nije kasno 2“ Tuzla, „Osijek 2“ i „Bačka Palanka“.

Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana ekipa su se kvalifikovali u završnicu turnira koja se igrala na terenu u SC „Soko“. Četvrto mesto osvojila je ekipa „Piloti i Stjuardese„ iz Beograda, treće mesto „Nikad nije kasno 2“ iz Tuzle, drugo mesto ekipa „Subotica 1“, a prvo mesto osvojila je ekipa koja je prvi put na ovom turniru „Gračanica“ iz BiH.

„Šta reći, hvala na svemu. Prvi put smo ovde u Somboru, na ovom takmičenju. Kako ste nas ugostili i organizovali sve ovo, ostaje da kažem samo vidimo se opet sledeće godine“, rekao je predstavnik pobedničke ekipe.

Na svim sportskim terenima je viđena izuzetna borba odbojkaških veterana u jednoj prijateljskoj atmosferi. Organizator se potrudio za zajednički ručak posle kvalifikacija i naravno svečanost podele nagrada uz muziku i večeru u Sali HKUD „Vladimir Nazor“.

„Prvi put sam na ovom turniru. ali ne i u Somboru. Bila sam nekoliko puta drugim povodom i znala sam da će ovde biti fantastično. Sa Ivanom smo se sreli na jednom drugom ovakvom turniru u Splitu, i pozvao nas je da dođemo i naravno eto nas. Došli smo sa dve ekipe. Organizaciija i druženje su na vrhunskom nivou“, ističe Senada iz Tuzle.

„Organizacija bez primedbi, možda neki sitni propusti. ali ovo druženje sve popravi, bilo je stvarno fenomenalno. Raspoloženje i domaćini su maksimalni“, rekao je Mirko iz Subotica.

„Ja sam znala da će ovde biti ovako, besprekorno organizovano i zabavno. Ovo je tradicija, mi iz Osijeka uvek dolazimo ovde, jer ljudi su topli i druželjubivi i uvek volimo da dođemo, a naravno i da pozovemo vas da dođete kod nas“, zaključuje Marina iz Osijeka.

Kao i svake godine organizator je proglasio i „Mis“ i „Mister-a“ turnira. Ove godine su to bili Lejla iz Tuzle i Damir iz Beograda.

Od ove godine uvedeno je još jedno priznanje „Zahvalnica za najmlađeg i najboljeg trenera“ a dobio ga je Mirko iz Subotice.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar